Gayrettepe’deki Yangınla İlgili Apartman Yöneticisi Şeker’den Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğlence Merkezinde Gerçekleşen Yangın

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokağı’ndaki binada yangın çıktı. Apartman yöneticisi Şeker, olayla ilgili basına açıklama yaptı.

Şeker’in Açıklamaları

İzolasyon Nedeniyle İçeridekiler Dumandan Etkilendi: Şeker, mekanın ses nedeniyle izole edildiğini ve içeridekilerin dumandan etkilendiğini belirtti. Ölenlerin yoğun duman altında olduğuna dikkat çekti.

Şikayetler ve Uyarılar: Eğlence merkeziyle ilgili çok sayıda şikayette bulunduklarını ve daha önce de ses ve güvenlik açısından uyarılarda bulunduklarını ifade etti.

Yapılan İstememeleri: Binanın yapılış amacının sinema salonu olmasına rağmen eğlence merkezi olarak kullanılmasını istemediklerini belirten Şeker, binanın ruhsatının alınış şekline dikkat çekti.

Geçmiş Olaylar: Şeker, eğlence merkezinde daha önce silahlı çatışma iddialarını yanıtlamadı. Ancak, güvenlik ve ses konularında şikayetlerin olduğunu belirtti.

İşçilerin Daveti: Yangın günü bütün işçilerin iftar için davet edildiğini aktaran Şeker, eğlence merkezinin yaşam alanı olmadığını vurguladı.

Belediye Başvurusu: Apartmanın ortak alanı olması nedeniyle eğlence mekanının sahibiyle belediyeye başvurduklarını ancak izin alamadıklarını söyledi.

Son Durum

Olayda 29 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı belirtildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 9 şüpheli gözaltına alındı.