Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı’na Kutlama Mesajı Gönderdi

featured

Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov’un 55. Yaşını Kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadyr Caparov’un 55. yaş gününü kutlamak için bir mesaj gönderdi. Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan mesajında Caparov’a iyilik, sağlık ve mutluluk dilerken, aynı zamanda Kırgızistan’ın dost ve kardeş halkına da refah ve kalkınma temennisinde bulundu.

Derin ve Çok Yönlü İlişkilerin Güçlenmesinden Memnuniyet Duyuldu

Erdoğan, mesajında Kırgızistan ile Türkiye’nin kardeş halklar olarak ortak tarihi ve kültürel köklere sahip olduğunu vurgulayarak, iki ülke arasındaki derin ve çok yönlü ilişkilerin sürekli güçlenmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Erdoğan ayrıca, stratejik işbirliğinin ikili ve çok taraflı formatlarda olduğu kadar bölgesel düzeyde de derinleşerek devam edeceğine inandığını belirtti.

Caparov, 28 Ocak 2021’de Göreve Başlamıştı

Caparov, Kırgızistan’ın kuzeyindeki Issık Göl Bölgesi’ne bağlı Tüp ilçesinin Ken-Suu köyünde 6 Aralık 1968’de dünyaya gelmiştir. 28 Ocak 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı görevine başlamıştır. Bu mesaj, Caparov’un yeni görevindeki ilk doğum günü kutlaması olarak dikkat çekmektedir.