Nihat Kahveci’den Eleştiriler Geldi

featured

Spor Toto Süper Lig’in iddialı takımlarından Beşiktaş, 14. Haftada oynanması gereken ancak önce Taksim patlaması, daha sonra da deprem felaketi nedeniyle iki kez ertelenen maçta Fraport TAV Antalyaspor ile golsüz berabere kaldı. Siyah beyazlılar, çok da iyi bir performans gösteremediği maçın 90+7. Dakikasında Cenk Tosun ile penaltı vuruşundan yararlanamadı ve 1 puana razı oldu. Siyah beyazlı takımda 17 yaşındaki genç oyuncu Semih Kılıçsoy, Antalyaspor karşısında gösterdiği performansla beğeni topladı. Beşiktaş, bu sonuçla lider Galatasaray’ın 14, ikinci sıradaki Fenerbahçe’nin ise 8 puan gerisine düştü. Beşiktaş’ın aldığı sonuçtan sonra siyah beyazlı kulübün önemli simgelerinden biri olan eski futbolcu Nihat Kahveci’den eleştiriler geldi.

Nihat Kahveci, maç yorumlarından önce Beşiktaş taraftarının deprem nedeniyle gösterdiği desteğin tüyleri diken diken ettiğini ve Türk milletinin kötü zamanlarda birlik olmak gibi çok önemli bir özelliğinin olduğunu belirtti. Bu yardımların çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Kahveci, maçın o anlarında tüylerinin diken diken olduğunu ve bu tablo sayesinde Türk olduğu için gurur duyduğunu belirtti.joybet

Valerian Ismael Mesaj Vermişti

Nihat Kahveci, siyah beyazlı takımın kupadan elendiğini, şampiyonluk şansının da çok düşük olduğunu belirtti. Beşiktaş’ın efsane futbolcusu, bu gibi durumlarda bile Beşiktaş gibi bir takımın şampiyonluk şansı azaldığı için boşluğa düşmemesi gerektiğini ve her maçı kazanmak için oynaması gerektiğini belirtti. Kahveci, yorumlarında lig sonuna kadar her şeyin olabileceğini ve Beşiktaş’ın hedefinin ligi en iyi sırada bitirmek olması gerektiğinin de altını çizdi. Ayrıca, siyah beyazlı takımın iki sezon üst üste Avrupa’ya gitmeme lüksünün olmadığını belirten Kahveci’ye göre Valerian Ismael mesaj vermişti. Fransız teknik direktörün disipline verdiği önemin iyice anlaşılmadığını belirten Kahveci, Süper Lig’de şampiyonluk için ortalama puanın maç başına 2,2 civarında olduğunu ve Şenol Güneş’in bu ortalamayı yakalamasının zor olduğunu belirtti.

Şenol Güneş’in takımın başına geçmesinden sonra alınan 5 galibiyetin şampiyonluk yolunda siyah beyazlı camiayı umutlandırdığını belirten Nihat Kahveci, 3 maçta yaşanan puan kayıpları sonrasında Beşiktaş’ın şampiyonluk şansının epey düştüğünü ifade etti. Kahveci, Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş’in de formsuz olduğunun altını çizdi. Beşiktaş’ın çok iyi oyunculara sahip olduğunu belirten Nihat Kahveci, Dele Alli gibi bir oyuncudan performans alınamamasını anlayamadığını belirtti. 1997-2002 ve 2009-2011 olmak üzere iki dönem Beşiktaş forması giyen Nihat Kahveci, Beşiktaş’ın bir an önce kendine gelmesi gerektiğini ve tüm maçları taraftar için oynayarak ligi olabilecek en üst sırada bitirmesi gerektiğini belirtti. Beşiktaş ve milli takımın önemli oyuncularından biri olan Nihat Kahveci, gelecek sezonun planlamasının şimdiden başlaması gerektiğini belirterek yorumlarını noktaladı.

Beşiktaş’ın Fikstürü

Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray’ın 14, Fenerbahçe’nin ise 8 puan gerisinde bulunan Beşiktaş’ta bu sezon için öncelikli hedef Avrupa kupalarına katılım sağlamak. Siyah beyazlı yönetim, gelecek sezonun planlamarına şimdiden başladı. Beşiktaş’ta takımdan ayrılacak oyuncular netleştikten sonra yönetim transfer çalışmalarına başlayacak. Kupada MKE Ankaragücü’ne elenen Beşiktaş’ın fikstürü şu şekilde:

  • 24. Hafta: MKE Ankaragücü
  • 25. Hafta: Medipol Başakşehir (D)
  • 26. Hafta: İstanbulspor
  • 27. Hafta: Fenerbahçe (D)
  • 28. Hafta: Bitexen Giresunspor
  • 29. Hafta: Trabzonspor (D)
  • 30. Hafta: Hatayspor (hükmen galip)
  • 31. Hafta: Hangi Kredi Ümraniyespor (D)
  • 32.  Hafta: Galatsaray
  • 33. Hafta: Fraport TAV Antalyaspor
  • 34. Hafta: Gaziantep FK (hükmen galip)
  • 35. Hafta: Adana Demirspor (D)
  • 36. Hafta: Bay
  • 37. Hafta: Kasımpaşa (D)
  • 38. Hafta: Konyaspor

Siyah beyazlı takım, ligin kalan maçlarında en yüksek performansı göstererek ligi en iyi yerde tamamlamayı ve Avrupa kupalarına katılmayı hedefliyor.