Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Nijer ile Madencilik İşbirliği Mutabakatı İmzaladı

featured

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Nijer Maden Bakanı ile Görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Nijer Cumhuriyeti Maden Bakanlığı ile madencilik alanında işbirliğini güçlendirmek adına önemli bir adım attı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın İstanbul’da Nijer Maden Bakanı Abarchi Ousmane ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından **”Madencilik Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı”** imzalandı.

İşbirliği Mutabakatı ile Neler Hedefleniyor?

İmzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde, iki ülke arasında bilgi alışverişi, resmi düzeyde görüşmeler, ilgili bakanlıklar ve kurumlar arasında istişare, çıkar ve kapasite geliştirme projelerinde işbirliğinin teşvik edilmesi öngörülüyor. Bu işbirliği faaliyetleri sayesinde Türk kamu ve özel sektör şirketlerinin Nijer madencilik sektöründe faaliyet göstermesi teşvik edilecek, maden kaynaklarının aranması ve işletilmesi konularında iş birlikleri geliştirilecek.

Bakan Bayraktar ve Nijer Yetkilileri Arasındaki Diğer Görüşmeler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın temmuz ayındaki ziyaretinde Nijer’in başkenti Niamey’de gerçekleştirdiği temaslar sonucunda Petrol Bakanı Mahaman Moustapha Barké ve Enerji Bakanı Amadou Haoua ile de toplantılar gerçekleştirilmişti. Bu görüşmelerin ardından **”Petrol ve Doğal Gaz Alanında İş Birliğine İlişkin Niyet Beyanı”** da imzalanmıştı.

Bu anlaşmaların, Türkiye ile Nijer arasındaki enerji ve madencilik sektörlerinde iş birliğini güçlendireceği ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayacağı belirtiliyor.