TÜBİTAK ve Savunma Sanayii İşbirlikleri

featured

TÜBİTAK ve THY Teknik Arasında Uçak Burun Radomu Test Hizmeti Anlaşması

Türkiye’nin önemli savunma fuarlarından biri olan SAHA EXPO’da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın himayelerinde gerçekleşen bir anlaşma ile TÜBİTAK ve THY Teknik arasında “Uçak Burun Radomu Test Hizmeti Anlaşması” imzalandı. Bu işbirliği kapsamında, THY Teknik tarafından yapılan tamir ve bakım çalışmalarının ardından radomların elektromanyetik testleri ve sertifikasyonları TÜBİTAK BİLGEM tarafından gerçekleştirilecek.

TÜBİTAK ve TUSAŞ Arasında KAAN Projesi İşbirliği

TÜBİTAK ve TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ) arasında imzalanan KAAN Projesi ile Türkiye’nin 5. Nesil Milli Muharip Uçağı için kritik teknoloji ve sistemlerde yurt dışı bağımlılığın önüne geçilecek. Proje kapsamında, Yaşam Destek Sistemi ve Patlama Önleme Sistemi gibi kritik sistemlerin geliştirme çalışmalarına devam edilecek.

TÜBİTAK UZAY ve Poloptech Arasında Geniş Açılı Kamera Sözleşmesi

TÜBİTAK UZAY ve Poloptech arasında imzalanan işbirliği anlaşması ile Türkiye’nin Ay Görevi kapsamında önemli bir adım atıldı. Geliştirilecek geniş açılı kamera sistemi, Türkiye’nin uzay hedeflerine ulaşmasında kritik bir rol oynayacak ve Ay yüzeyinin detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayacak.

TÜBİTAK RUTE ve TRTEST Arasında Batarya Test Kabiliyetleri İşbirliği

TÜBİTAK RUTE ve TRTEST arasında imzalanan protokol ile hücre, modül ve batarya paketi seviyesinde test kabiliyetlerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Bu işbirliği sayesinde sektördeki enerji depolama ve batarya test süreçlerinin güçlendirilmesi ve yenilikçi çözümlerin önünün açılması planlanıyor.

TÜBİTAK SAGE ve ROKETSAN Arasında AR-GE İş Birliği Protokolü

TÜBİTAK SAGE ve ROKETSAN arasında imzalanan iş birliği protokolü ile Türkiye’nin savunma kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve dışa bağımlılığın azaltılması hedefleniyor. Bu protokol kapsamında millileştirme çalışmaları, lojistik destek ve stratejik projeler üzerinde çalışmalar yapılacak.

Bu işbirlikleri sayesinde Türkiye’nin savunma sanayii alanında yerli ve milli teknolojilere dayalı güçlü bir ekosistem oluşturulması ve uluslararası alanda rekabet gücünün artırılması amaçlanıyor.