Panathinaikos AKTOR Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman’a EuroLeague’den Para Cezası

featured

Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman’a EuroLeague’den Para Cezası

Panathinaikos AKTOR Basketbol Takımı’nın başantrenörü Ergin Ataman, EuroLeague play-off çeyrek finalinde İsrail’in Maccabi Playtika Tel Aviv ekibiyle oynadıkları maçlarda yaşanan olaylar nedeniyle 35 bin Euro para cezası aldı.

30 Bin Euro Hakem Kararları, 5 Bin Euro Medya Yükümlülükleri İhlali İçin

EuroLeague organizasyonunun resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Ergin Ataman’a ilk maçtaki hakem kararlarıyla ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle 30 bin Euro, ikinci karşılaşma öncesi medyaya karşı yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle de 5 bin Euro para cezası verildi. Bu tutarlar, teknik adamın davranışlarına yönelik verilen disiplin cezaları olarak belirtildi.

Panathinaikos Kulübü de 30 Bin Euro Para Cezası Aldı

Ayrıca Panathinaikos Basketbol Takımı, play-off ilk müsabakasının ardından hakem performanslarına ilişkin yapılan kulüp açıklamaları sebebiyle 30 bin Euro para cezasına çarptırıldı. Bu durum, takımın resmi açıklamalarının içeriği ve tonu nedeniyle EuroLeague tarafından cezalandırıldığı anlamına geliyor.

Bu cezalar, EuroLeague organizasyonunun kurallarına uymayan davranışların ciddiyetini vurgulamak adına verilmiş gibi görünüyor. Ergin Ataman ve Panathinaikos Basketbol Takımı, gelecek müsabakalarda benzer disiplin ihlallerinden kaçınmak için daha dikkatli olmak durumunda kalacaklar gibi gözüküyor.