Arnavutluk, EURO 2024’te Sürpriz Peşinde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arnavutluk’un EURO 2024’teki Macerası

Arnavutluk, Polonya ve Çekya’nın yer aldığı E Grubu’nda mücadele ederek lider olarak EURO 2024’e katılma hakkı kazandı. Grubunda 12 gol atarken kalesinde sadece 4 gol gören Arnavutluk, sürpriz yapmaya hazırlanıyor.

Tanıdık İsimler ve Değerli Oyuncular

Arnavutluk Milli Takımı, Türkiye’de futbol oynayan isimlerin yanı sıra Inter’den Kristjan Asllani, Chelsea’den Armando Broja, Güney Kore’den Jasir Asani gibi önemli oyuncularla güçlendirilmiş kadrosuyla dikkat çekiyor.

Arnavutluk Kadrosu

Arnavutluk Milli Takımı’nın geniş kadrosunda Etrit Berisha, Thomas Strakosha, Elseid Hysaj gibi yetenekli isimler bulunuyor. Beşiktaş’tan Ernest Muçi ve Sivasspor’dan Rey Manaj da milli takım adına ter dökecek.

Turnuva Geçmişi

Avrupa Futbol Şampiyonasına ikinci kez katılacak olan Arnavutluk, 2016’da 1 galibiyet ve 2 mağlubiyetle mücadele etmişti. Bu kez daha güçlü bir kadro ile turnuvada boy göstermeye hazırlanıyor.

Maç Takvimi

Arnavutluk’un B Grubu’ndaki maç programı şu şekilde: 15 Haziran: İtalya-Arnavutluk, 19 Haziran: Hırvatistan-Arnavutluk, 24 Haziran: Arnavutluk-İspanya. Kırmızı-siyahlılar, zorlu mücadelelerle kupaya iddialı bir şekilde hazırlanıyor.