Oxford Üniversitesi ve Cerrahlar, Floresan Boya ile Geliştirilen Teknikle Kanser Hücrelerini Çıkartıyor

featured

Oxford Üniversitesi ve “ImaginAb Inc” İşbirliğiyle Geliştirilen Teknik

Oxford Üniversitesi’nden bilim insanları ve cerrahlar, Californialı biyoteknoloji şirketi “ImaginAb Inc” ile işbirliğinde geliştirdikleri teknikle kanser hücrelerini çıkarıyor.

Floresan Boya ile Kanserli Dokular Aydınlatılıyor

Çalışmada kullanılan floresan boya, çıplak gözle görülemeyen küçük kanserli dokuları aydınlatarak cerrahların sağlıklı dokuyu korurken her bir kanser hücresini çıkarmasını sağlıyor.

Prostat Kanseri Ameliyatında Başarılı Uygulama

23 erkek hastaya uygulanan teknikte işaretleyici floresan boya enjekte edilerek prostat kanseri hücreleri ve yayıldığı bölgeler vurgulanıyor. Özel bir görüntüleme sistemi kullanılarak cerrahlar, kanser hücrelerini detaylı bir şekilde görebiliyor.

Prostat Kanseri Hastaları İçin Olumlu Sonuçlar

Oxford Üniversitesi’nden Prof. Dr. Freddie Hamdy, teknikle sağlıklı dokuyu korurken kanser hücrelerini çıkartmanın sağlandığını belirtiyor. Ameliyat sırasında kanser hücrelerinin detaylı olarak görülebildiği vurgulanıyor.

Kanserin Tedavi Yöntemlerine Yenilik Getiriyor

Prostat kanseri hastalarında denenerek başarılı sonuçlar elde edilen bu teknik, ileride diğer kanser türlerinde de uygulanabilir olabilir. Uzmanlar, floresan boya ve görüntüleme sisteminin kanserin tedavi yöntemlerini temelden değiştirebileceğini belirtiyor.