Saç Dökülmesine Kök Hücre Tedavisi ile Son!

featured

Saç dökülmesi problemi günümüzde hem erkek hem de kadınların karşılaştığı bir problem olarak karşımıza çıkıyor. Saçların zamanla zayıflayıp cansızlaşması ve dökülmesi kişinin özel hayatını ve sosyal yaşamını olumsuz etkileyip, motivasyon kaybına neden oluyor. Saça kök hücre tedavisi, günümüzde saç dökülmesine karşı en etkili yöntemlerden birisi olarak kabul ediliyor. Saça kök hücre tedavisi, saçların dökülmesini önlediği gibi yeniden ve gür çıkmasını da sağlıyor. Kök hücre tedavisi konusunda yaptığı çalışmalarla tanınan Dr. Yüksel Büküşoğlu, bu işlemin detaylarını anlattı.

“Kök hücreler, saç da dahil olmak üzere doku ve organların yenilenmesini sağlar. Saç kökünde saç folikülü adı verilen bir bölümde kök hücreler bulunur. Son bilimsel araştırma sonucuna göre, tıpkı insanların eklemlerinin yaşlandıkça sertleşip hareket etmelerini zorlaştırması gibi, saçlı derideki saç folikülü kök hücreleri de sıkışıp, sertleşerek saç büyümesini zorlaştırıyor.” diye konuştu. Dr. Büküşoğlu, “Saçlı derideki kök hücrelerinin sertliğini gevşeten miR-205 adlı küçük bir RNA’nın üretimini artırarak sıkışan kök hücrelerini yumuşatabileceği ve bu kök hücrelerin tekrar saç çıkarmasını ve büyümesini sağlayabileceği bulunmuştur” açıklamasını yaptı.

Saç dökülmesinin nedenlerini de sıralayan Dr. Büküşoğlu, yetersiz beslenme, vitamin eksikliği, hormonal dengesizlikler, stres ve tiroid bezinin az çalışması gibi sorunlara dikkat çekti. “Biotin yani B7 vitamini, saç yapısını oluşturan bir protein olan keratin üretiminde rol oynar.” diyen Büküşoğlu, “D vitamini ise saç folikülünün büyümesini ve farklılaşmasını uyarıcı yollarda kullanılır. Çinko saç folikülünün büyüme ve temel işlevlerinde önemli bir rol oynar. Demir eksikliği bir diğer önemli problemdir. Bu vitamin ve minerallerin eksikliği saç dökülmesine neden olabilir.” diye konuştu.

Dr. Yüksel Büküşoğlu, son zamanlarda önemli bir tedavi yöntemi olarak göze çarpan eksozom (exosome) kök hücre serumu tedavisinin detaylarını da anlattı. Dr. Büküşoğlu, “Eksozom kök hücre serumu tedavisi saç köklerini uyararak, saç dökülmesinin önlenmesi, saçların yeniden çıkması, gürleşmesi amacıyla uygulanmaktadır. Bu işlem hasar görmüş saç foliküllerini yeniden canlandırıp, saç hücrelerin büyümesini, çoğalmasını ve kuvvetlenmesini tetikleyerek yeni sağlıklı, gür ve canlı saçların oluşumunu sağlar.” ifadelerini kullandı.

Dr. Büküşoğlu, “Eksozom (exosome) kök hücre serumu tedavisi ile aynı zamanda saç ekimi operasyonu sonrası ekilen saç köklerinin güçlü ve kalıcı olması da sağlanmaktadır. Böylece saç foliküllerini besleyip, güçlendirerek saç ekimi operasyonunun başarı şansını çok arttırır.” diye ekledi.