Nitel Veri Analizi Nedir ve Hangi Sektörlerde Kullanılır?

featured

Genel olarak nitel veri analizi denildiğinde akıllara sözlü – görsel veya yazılı verilerin yorumlanması gelir. Bu da nitel veri analizini daha zor bir hale getirmektedir. Genellikle araştırmacılar bu konuda profesyonel programlardan destek almaktadır. Çünkü nitel veri analizi detaylı ve profesyonel bir şekilde yapılmazsa başkaca sorunların ortaya çıkması mümkün olmaktadır.

Maxqda İle Nitel Veri Analizi

Profesyoneller tarafından kullanılan Maxqda nitel veri analizinde kullanılan son derece başarılı bir yazılımdır. Bu yazılım çoğunlukla araştırmacılar tarafından kodlama, verilerin değerlendirilmesi, kategorilere ayrılması ve sonuç analizinin yapılması gibi konu başlıklarında ciddi anlamda destek sağlamaktadır. Bu konuda daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz Maxqda Yetkili Satıcı adreslerine göz atarak satın alma işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Söz konusu olan Nitel Veri Analizi olduğunda ön plana çıkan bu programı enorm.com.tr adresi Türkiye’de yetkili satıcı olarak satmaktadır. Kısa süre içerisinde bu adresten programı satın alabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Peki ama genel olarak nitel veri analizinin hangi sektörlerde kullanıldığı konusuna geri dönecek olursak şunları söyleyebiliriz.

Analizin Sektörlerde Aktif Kullanımı

İlk olarak sosyal bilimlerde kullanıldığını söyleyebiliriz. Özellikle psikoloji ile sosyoloji gibi bilim dallarında kültürler ve insanlar üzerinde yapılan çalışmalarda aktif olarak kullanılmaktadır. Bir dönem azaltılmış olsa da günümüzde eğitim sektöründe de aktif olarak nitel veri analizinden destek alınır.

Çoğunlukla öğrenci performansını hem bireysel hem de sınıf bazında değerlendirirken yıllık planlamaların yapılmasında da aktif olarak destek alınır. Bunun dışında Pazar araştırmalarında da nitel veri analizi kullanılmaktadır.

Bunun sosyolojinin bir alt dalı olarak görmekte yanlış olmayacaktır. Tüketici araştırmaları, Pazar ilgisi ve genel özelliklerine göre ürünlere duyulan ilgiler gibi konu başlıklarında da Pazar araştırmaları son derece stratejik bir seçenek olarak ön plana çıkar.

Kısacası insanla alakalı olan ve görselin – bilginin veriye dökülmesi gerektiği her alanda nitel veri analizi kullanılmaktadır. Bunu profesyonel bir şekilde yapmak istediğinizde ise uzman bir adresten satın aldığınız ürünleri kullanabilirsiniz. Kısa süre içerisinde daha detaylı bilgi sahibi olabilir ve daha farklı konu başlıklarına da ulaşabilirsiniz.