MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi, Türkiye genelinde 28’inci Dönem Milletvekili Aday Listesi’ni belirleyerek açıkladı

featured

MHP’nin Antalya milletvekili adayları listesinde ilk sırada mevcut milletvekili Abdurrahman Başkan’dı. Aralık ayında Antalya Kumluca ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrası bölgede ki üreticileri ziyaret ederek bölge halkının sorunlarını birinci ağızdan dile getirerek sorunlarına ortak olan başkan aynı zamanda Domates ihracat sorunu dosyasını üreticiler için tek başına yüklenip gelişmeleri üreticilere gerek sosyal medyasından gerekse de telefon’la  görüşerek. an be an  bildirerek  kriz daha fazla büyümeden üretenlerin dili olarak krizi ivedilikle çözüme ulaştıran başkan siyasi görüşleri ne olursa olsun bütün bölge halkı tarafından adından sıkça söz ettirerek halkın gönlünde farklı bir yer edinmiştir.

Abdurrahman Başkan Kimdir ?

Abdurrahman Başkan 1964 yılında Tokat’ın Zile ilçesinde doğdu.

İlköğrenimini 1975 yılında Zile Hüseyin Gazi İlkokulu’nda, ortaöğrenimini ise 1978 yılında Zile Fevzi Çakmak Ortaokulu ve 1981’de Zile Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. 1988 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü’nü bitirerek ziraat mühendisi oldu. Askerlik görevini de, yedek subay olarak 1989-1990 yıllarında Tekirdağ’da yaptı.

İş hayatına, 1991-1995 yılları arasında uluslararası bir şirkette mühendis ve yönetici olarak çalışarak başladı. 1995’te kendi şirketlerini kurdu. Kısa sürede büyüttüğü 4 şirketini tarım ve kimya alanında sektörün öncüleri haline getirdi. Ardından da onları “Başkan Şirketler Grubu” çatısı altında topladı. Halen, grubun yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyor.

Devlet Planlama Teşkilatı’nın 2001’de hazırladığı 8. Beş Yıllık Kalkınma Planı’nda komisyon üyesi olarak görev aldı.Abdurrahman Başkan’ın siyasi kariyerinin başlangıç noktası, 1975 -1980 yılları arasında devam ettiği Zile Ülkü Ocakları’dır.2007 yılında da ilk seçim deneyimini yaşadı. Memleketi Tokat’tan milletvekili adayı oldu.2009’da geldiği nokta, partisinin en yetkili karar organlarından biri olan Merkez Yönetim Kurulu üyeliğiydi. MYK üyeliği 2012’ye kadar devam etti.

2011-2014 yılları arasında MHP İstanbul İl Başkanlığı yaptı.2014 Haziran ayında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başdanışmanlığına getirildi. Bir yandan da, aynı yılın Temmuz ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, İstanbul seçim komisyonu başkanı olarak çalıştı.

2015’te de Tokat 1. sıradan milletvekili adayı oldu.

Araştırmacı- Yazar Adem Yaşar