KUTLU TAMAY:  ‘’SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İŞ HAYATINDA VE SOSYAL HAYATTAKİ BAŞARININ ANAHTARIDIR…’’

featured

 

 

 

 

TÜSİAV (Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı) Yönetim Kurulu üyesi,  ANGİAD (Ankara Genç İş İnsanları Derneği) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi,  BİLMED (Bilkent Mezunlar Derneği) Yönetim Kurulu üyesi Kutlu TAMAY,  Genç İş İnsanlarına iş hayatında ve sosyal hayatta başarılı olmak için Sivil Toplum Kuruluşlarına üye olmalarını tavsiye etti….

Sivil toplum, bir devletin otoritesi altında varlık gösterip kanunla yaşayan, devletten bağımsız (özerk), gönüllülük esasına dayanan örgütlü bir topluluktur. Sivil Toplum Ülkemize, devletimize ve milletimize hizmet etmenin çeşitli yollarından biridir ayrıca günümüzde demokrasinin olmazsa olmazlarından biri olarak kabul edilmektedir.

Ülkemizde yaşanan son deprem felaketinde de gördüğümüz gibi Sivil Toplum kuruluşları çok önemli çalışmalar yapmış ve toplumumuz için ne kadar önemli bir değer olduklarını hepimize göstermişlerdir.

Ben bu yazımda Sivil Toplumculuğun Ülkemize ve topluma faydalarının yanısıra kişiye özel faydalarına da değinmek istiyorum.

İş hayatının her geçen gün daha zorlaştığı, rekabetin büyük bir hızla arttığı günümüz şartlarında başarılı olmak için mutlaka fark yaratan şeyler yapmalısınız. Bunlardan en önemlisi de Sivil Toplumculuktur.  Uzun yıllardır Sivil Toplum Kuruluşları sayesinde kurmuş olduğum Network; bana çok faydalar sağladı, birçok farklı sektörden insanlar tanıdım. Sağlam ve köklü dostluklar kurdum. Herhangi bir sıkıntım olduğunda ihtiyaç duyduğum şeye birkaç telefonla ulaşabilmenin konforunu yaşadım, bunun yanı sıra birçok arkadaşıma, eşime, dostuma zor zamanlarında çeşitli faydalar sağlama imkânlarım oldu ve ümit ediyorum ki bundan sonra da olacaktır.  Ancak açıkça ifade etmem gerekirse;  bu seviyeye ulaşmam hiç de kolay olmadı. Çok uzun zaman ve emek harcadım.  Bir  Sivil Toplum Kuruluşuna sadece kağıt üzerinde üye olmuş olmak yeterli değil, bu kuruluşa ciddi anlamda vakit ayırmanız, tüm etkinliklerine katılmanız ve kendinizi doğru tanıtmanız çok önemli. Kurmuş olduğunuz iş ve sosyal ilişkilerde çok dikkatli davranmalı asla itibarınızdan ödün vermemelisiniz.

TÜSİAV Başkanımız, duayen Sivil Toplumcu Sayın Veli SARITOPRAK’ ın her zaman ifade ettiği gibi ‘’Sivil Toplumculuk vakit ve nakit işidir.’’

Eğer tanıştığınız insanlarla uzun ömürlü ve sağlam temellere dayanan ilişkiler kurabilirseniz, bu kişiler doğal olarak sizi sevip, güvenip sizinle iş yapmaktan da mutlu olacaklardır. Bu tecrübelerim ışığında tüm genç girişimci arkadaşları bir Sivil Toplum Kuruluşuna üye olmaya davet ediyorum…

 

KUTLU TAMAY