Sberbank, GigaChat Yapay Zekâsının Başı Başarıyla Geçti

featured

Sberbank’ın GigaChat Yapay Zekâsı Tıp Yeterlilik Sınavını Geçti

GigaChat, Tıp Öğrencilerinin Yeterlilik Sınavında Yüzde 82 Başarı Elde Etti

Rusya’nın önde gelen bankalarından Sberbank, GigaChat yapay zekâsının başarıyla tıp yeterlilik sınavını geçtiğini duyurdu. Bankanın yaptığı açıklamada, GigaChat’in 6 yıllık tıp eğitimi alan öğrencilerin girdiği yeterlilik sınavında yüzde 82 başarı yakaladığı belirtildi. Ayrıca, GigaChat’in cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum alanlarıyla ilgili üç ayrı vakayla ilgili sözlü sınavı da tamamladığı ifade edildi.

Geliştiriciler, GigaChat’in Testi Geçmesi İçin 6 Aylık Eğitim Sürecinden Geçti

GigaChat’i geliştiren uzmanlar, yapay zekânın testi geçebilmesi için 6 aylık bir eğitim sürecinden geçtiklerini açıkladı. Bu süre zarfında Rusya’daki tıp öğrencilerinin kullandığı makaleler ve ders kitaplarından yararlandıklarını vurgulayan geliştiriciler, GigaChat’in sağlam temellerle oluşturulan bir yapay zekâ olduğunu belirtti.

Sberbank, GigaChat’i OpenAI’nın ChatGPT’sine Alternatif Olarak Geliştirdi

Sberbank, son yıllarda teknoloji alanında yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Banka, ABD merkezli OpenAI’ya ait yapay zekâ uygulaması ChatGPT’ye alternatif olarak geliştirdiği GigaChat’i Nisan 2023’te piyasaya sürdü. GigaChat, Ocak 2024 itibarıyla 2,5 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.