Migros Grubu Genel Müdür Yardımcısı: Yapay Zeka Perakendeyi Dönüştürüyor

featured

Kerim Tatlıcı: Yapay Zeka Perakendeye Yeni İş Süreçleri Getiriyor

Migros Grubu Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Tatlıcı, yapay zeka uygulamalarının perakendecilerin iş süreçlerini, envanter yönetimini, tedarik sistemlerini, pazar trendlerini anlama, müşteri iletişimini ve operasyonel süreçleri verimli hale getirdiğini vurguladı.

Yatırımlar ve Müşteri Deneyimi

Tatlıcı, Dünya Ekonomik Forumu’nda 2028’e kadar perakende sektöründe yapay zeka yatırımlarının 31 milyar doları aşacağı perabet öngörüsüne dikkat çekerek, yapay zekanın geleneksel perakendeye entegre edilmesinin müşterilere kişiselleştirilmiş ve gelişen bir deneyim sunduğunu belirtti.

İnovasyon ve Teknoloji Entegrasyonu

“Migros Sadakat Programı” ile müşteri alışkanlıklarını takip edip kişiye özel kampanyalar sunan şirket, yapay zeka destekli sistemlerle sürekli kendini güncelleyerek müşteri memnuniyetini artırıyor. Ayrıca, WhatsApp uygulamasına entegre ettikleri ChatGPT teknolojisi ile müşterilere 7/24 perabet giriş yemek tarifleri ve alışveriş listelerine erişim sağlıyor.

İş Süreçlerinde İyileştirmeler

Migros, öğrenme algoritmaları ve yapay zeka uygulamalarıyla iş süreçlerini geliştirirken, müşterilere hızlı ve kişiselleştirilmiş deneyimler sunmayı hedefliyor. “Money Kart” ve “TakeMGo” gibi projelerle müşteri tercihlerini analiz eden şirket, yapay zeka tabanlı projelerle verimlilik sağlıyor.

Yapay Zeka ve Gelecek

Tatlıcı, yapay zekanın şirket içi operasyonlarda önemli bir fark perabet twitter yarattığını belirterek, sanal asistanlar, Chatbotlar, büyük veri analitiği ve akıllı algoritmaların sipariş analizi, envanter kontrolü, planogram uyumluluğu ve nesne tanıma gibi alanlarda kullanımının şirketin verimliliğini artırdığını vurguladı.