Deneyap Teknoloji Atölyeleri Türkiye Genelinde Eğitim Vermeye Devam Ediyor

featured

On Binlerce Öğrenciye Çeşitli Teknoloji Eğitimleri Sunuluyor

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Türkiye’nin 81 ilinde bulunan 139 atölyede on binlerce öğrenciye robotik, kodlama, nanoteknoloji, tasarım ve üretim, yapay zeka gibi 11 farklı teknoloji alanında eğitimler vermektedir. Atölyeler, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından kurulmuştur.

Başvurular Devam Ediyor

Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde eğitim almaya ilgili olanlar için başvurular başlamıştır. Toplam 139 atölye, 262 derslik ve 20 bini aşkın öğrenci kapasitesine sahip atölyelerde şu anda 4,541 eğitmen öğrencileri geleceğe hazırlamaktadır. Başvurular 25 Şubat’ta sona erecektir.

Başvuru Süreci

Başvuru süreci üç aşamadan oluşmaktadır. Başvuru yapan adaylar öncelikle e-sınava katılacaklardır. Ardından çevrim içi eğitim ve görev tamamlama aşamasına geçeceklerdir. Bu aşamayı başarıyla tamamlayan adaylar, uygulama sınavına davet edilecektir. Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan öğrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanacaklardır.

Eğitim İçeriği ve Süresi

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim, 11 farklı program başlığında toplam 36 ay sürmektedir. Atölyelerde öğrencilere proje temelli dersler sunulmaktadır. Eğitimler yüz yüze ve çevrim içi olarak gerçekleştirilmektedir. Atölyelerde tasarım ve üretim, robotik ve kodlama, elektronik programlama ve nesnelerin interneti, ileri robotik, malzeme bilimi ve nanoteknoloji, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay teknolojileri gibi konular yüz yüze eğitimle öğretilirken, yazılım teknolojileri, siber güvenlik, yapay zeka ve mobil uygulama dersleri çevrim içi olarak verilmektedir.

Öğrenci Seçim Süreci

Atölyelere 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıfta okuyan öğrenciler başvurabilirler. Adaylar e-sınav için başvurularını www.deneyap.org ve www.t3kys.com adreslerinden yapabileceklerdir. Öğrenci seçim sınavı için başvuruların takibi, Kurumsal Yönetim Sistemi (t3kys.com) üzerinden yapılacaktır.

Proje Şenlikleri ve Diğer Etkinlikler

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim alan öğrenciler, eğitimlerini tamamladıktan sonra proje şenliklerine katılmaktadırlar. Bu şenliklerde öğrenciler özgüven kazanarak takımlarını kurup mentorları eşliğinde ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanmaktadır. Ayrıca, Deneyap öğrencilerinin sosyal gelişimlerine katkı sunmak amacıyla teknik ve bilimsel geziler, piknik ve kamp programları da düzenlenmektedir.