Sivasspor, Özbek Kanat Oyuncusu Azizbek Turgunboev’i Transfer Etmeye Yakın

featured

Bülent Uygun: “Transfer herhangi bir engelle karşılaşmazsa tamamlanacak”

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, basına yaptığı açıklamada, Özbekistanlı kanat oyuncusu Azizbek Turgunboev’in sağlık muayenesini başarıyla tamamladığını ve transferin herhangi bir engelle karşılaşmazsa tamamlanacağını belirtti.

Mijo Caktas, Sivasspor Ekibine İlk Antrenmanına Katıldı

Uygun, kırmızı-beyazlı takımın antrenman öncesi basın toplantısında konuşarak, yeni transfer Mijo Caktas’ın ekiple ilk antrenmanına katıldığını söyledi.

Yeni Transferlerle Devam Eden Görüşmeler

Uygun, Azizbek Turgunboev ile devam eden transfer görüşmelerine değindi ve “Eğer bir aksilik olmazsa Allah’ın izniyle onu da aramıza katacağız. Başkanımız ‘Bir sürpriz daha yapacağım.’ dedi. Yarın veya sonraki gün bir transfer daha takımımıza katılacak.” ifadelerini kullandı.

Ayrılıkların Zorluğu

Uygun, takımdaki yabancı oyuncu sayısının artarak 12’ye ulaşacağını dile getirerek, ligdeki zorlu durum ve takımdaki eksikliklere de değindi. Onun sözleri şöyle:

“Çok sakatlıklar verdik, çok eksiklerimiz oldu. Samuel Saiz ve Rodrigues’in takımdan beklenmedik ayrılıkları gerçekten zor oldu. Onların yerini yeni yeni doldurmaya çalışıyoruz.”

45 Puan Hedefi

Uygun, ara transfer döneminde diğer takımların büyük yatırımlar yaparak kadrolarını güçlendirdiğine dikkat çekerek, kendi takımlarının da hedefleri doğrultusunda ilerlediğini belirtti. Uygun, şu şekilde devam etti:

“Biz de kendi kaynaklarımızla ayakta kalmaya çalışıyoruz. Bu sebeple, ligin sonlarına doğru yaklaştıkça daha fazla rahatlamak ve mümkün olan en kısa sürede 45 puanı aşmayı arzuluyoruz. Tüm takım olarak her bir maçımızın büyük önem taşıdığının bilincindeyiz ve bu maçları kazanmayı amaçlıyoruz. Hep birlikte daha iyi konumlara ulaşacağımıza inanıyorum.”

Gelecek Sezon İçin Planlama

Uygun, gelecek sezon için planlama yapma niyetinde olduğunu vurgulayarak, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Türkiye liglerindeki genç yetenekleri izleyen bir ekiple çalışarak, gelecek sezon için genç oyuncularımızı belirleyeceğiz. Ayrıca, takımdan ayrılacak ve kalacak oyunculara göre yabancı oyuncu transferlerimizi ayarlayacağım. Bu durumda, takımdaki Türk oyuncu sayımız 19’a çıkacak. Türkiye’nin dört bir yanından yetenekli ve güvendiğimiz oyuncuları takımımıza dahil ederek, gelecek sezonda hayallerimizi gerçekleştirmeye başlayacağız.”