Nottingham Forest’un 4 Puan Silme Cezasına İtirazı

featured

Nottingham Forest’un PSR Kurallarını İhlali

İngiltere Premier Lig takımlarından Nottingham Forest, mali kuralları ihlal ettiği iddiasıyla aldığı 4 puan silme cezasına itiraz etti. Kulüp, Ligin Karlılık ve Sürdürülebilirlik Kuralları’nı (PSR) ihlal etmekle suçlanarak ceza almıştı.

Itiraz ve Konumları

Nottingham Forest, yaptığı açıklamada, “Kulüp, dört puan silme yaptırımına karşı bugün itirazda bulunduğunu doğruluyor” ifadelerine yer verdi. Bu ceza sonucunda küme düşme hattına giren kırmızı-beyazlı takım, 21 puanla 18. sırada bulunuyor. Eğer cezası kaldırılır ya da azaltılırsa yerlerine 22 puanlı Luton Town gelecek.

Mali Durum ve Ceza

Nottingham Forest, PSR’a göre üç yıllık dönemde en fazla 105 milyon sterlin zarar etme hakkına sahipti ancak mali durumları nedeniyle ceza aldı. Premier Lig’e yükseldikleri 2022’den bu yana 43 futbolcu için yaklaşık 250 milyon sterlin harcayan kulübün yüksek maaş politikası ceza almasında etkili oldu.

Everton’un benzer bir durumda 10 puan ceza almasının ardından yapılan temyiz başvurusu sonucunda ceza 6 puana indirilmişti. Nottingham Forest’un itirazı ne yönde sonuçlanacak merakla bekleniyor.