Kadın Güreşçiler, Yeni Başkanın Seçilmesine Tepki Gösterdi

featured

Kadın güreşçiler, WFI Başkanı Seçim Sonuçlarını Eleştirdi

Hayal Kırıklığı ve İstifa Tehdidi

Kadın güreşçi Sakshi Malik, WFI Başkanı seçilmesi sonrasında düzenlediği basın toplantısında hayal kırıklığını dile getirerek istifa tehdidinde bulundu. Malik, “40 gün boyunca yollarda yattık. Eğer Bhushan Sharan Singh’in iş ortağı ve yardımcısı, WFI başkanı seçiliyorsa ben güreşi bırakıyorum.” şeklinde konuştu.

Kadın Güreşçilere Pozisyon Verilmedi

Kadın güreşçiler, federasyona bir kadının başkanlık etmesini istediklerini dile getirerek, “Bir kadına bile pozisyon verilmedi.” şeklinde konuştu. İstismarların son bulması için bir adım atılmasını talep eden güreşçiler, seçim sonuçlarını eleştirdi.

Cinsel İstismar İddiaları

Singh’in Tutuklanması İçin Tepkiler Artıyor

BJP milletvekili Bhushan Sharan Singh’in kadın güreşçilere cinsel istismarda bulunduğu iddiaları gündeme gelmişti. Singh ve diğer yetkililer hakkında soruşturma başlatılması talep edilen gösterilere katılan güreşçiler, Singh’in istifasını ve tutuklanmasını istemişti.

Protestolar ve Gözaltılar

Ulusal ve uluslararası düzeyde destek bulan kadın güreşçiler, Singh’in görevden alınmaması halinde uluslararası turnuvalara katılmama kararı almıştı. Ellerinde mumlarla yapılan Yeni Delhi’deki yürüyüş sırasında gözaltına alınan güreşçiler, “suçlu” muamelesine maruz kaldıklarını dile getirdi.

İstifa ve Protestolar Devam Ediyor

Kadın güreşçiler, Singh’in istifa etmesi ve tutuklanması taleplerini sürdürüyor. Ayrıca, madalyalarını Nehir Ganj’a atarak ve Hindistan Kapısı’nda açlık grevi yaparak seslerini duyurmayı planlıyorlar. Singh ise cinsel istismar iddialarını reddediyor.