Kadın Golbol Milli Takımı Avrupa Şampiyonu!

featured

Türkiye, İsrail’i 8-4 yenerek üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu

Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da düzenlenen Avrupa Kadınlar Golbol Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımı, finalde İsrail ile karşılaştı. Rakibini 8-4 mağlup eden milli takımımız, 2015 ve 2019’dan sonra üçüncü kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Milli Takımımız İsrail’i 8-4 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı

Finaldeki mücadelede Türkiye Milli Takımı, İsrail’i 8-4 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda da milli takımımıza destek mesajları yer aldı. Bu sonuçla Türkiye, golbol alanında başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu.

Milli Takımımızın başarıları

Türkiye Kadın Golbol Milli Takımı, son dünya şampiyonu olmanın yanı sıra 2018 ve 2022’de Paralimpik Oyunlar şampiyonluğunu da elde etmişti. Bu turnuvada ise favori olarak görülen milli takımımız, gücünü bir kez daha kanıtladı ve Avrupa şampiyonu oldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Bakan Bak tebrik etti

Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu (IBSA) Avrupa Şampiyonası’nın finalinde İsrail’i 8-4 yenerek Avrupa şampiyonu olan Türkiye Kadın Golbol Milli Takımı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tebrik edildi. Bakan Bak, milli takımımızın başarılarını gurur kaynağı olarak nitelendirerek kızlara teşekkür etti.