Galatasaray vs. Sparta Prag: Şampiyonlar Ligi’nde Büyük Çekişme

featured

Galatasaray ve Sparta Prag, Şampiyonlar Ligi’nde Karşılaşıyor

Galatasaray ve Sparta Prag, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde karşı karşıya geliyor. RAMS Park’ta oynanacak olan mücadele, EXXEN platformundan canlı olarak yayımlanacak. İspanyol hakem Alejandro Hernandez’in yöneteceği maçta Galatasaray’ın rakibi Çekya Ligi şampiyonu Sparta Prag olacak. İki takım arasındaki rövanş müsabakası ise 22 Şubat’ta Çekya’da yapılacak.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi Macerası

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2. eleme turundan başlayarak Litvanya’nın Zalgiris, Slovenya’nın Olimpija ve Norveç’in Molde takımlarını geçerek gruplara kalmayı başardı. A Grubu’nda Almanya’nın Bayern Münih, Danimarka’nın Kopenhag ve İngiltere’nin Manchester United takımlarıyla mücadele eden “Cimbom”, 5 puanla üçüncü sırada grupları tamamladı ve UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam etme hakkı kazandı.

Sparta Prag’ın Şampiyonlar Ligi Macerası

Sparta Prag ise UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 3. eleme turunda sonradan Galatasaray’ın grubuna düşecek Kopenhag’a elendi. Ardından UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Hırvatistan temsilcisi Dinamo Zagreb’i eleyen Sparta Prag, gruplara kalmayı başardı. C Grubu’nda İskoçya’nın Rangers, İspanya’nın Real Betis ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Aris Limassol takımlarıyla mücadele eden Çekya temsilcisi, 10 puanla ikinci sırada yer aldı.

Liglerindeki Durumları

Hem Galatasaray hem de Sparta Prag, kendi ulusal liglerinde lider durumda bulunuyor. Galatasaray, Süper Lig’de geride kalan 25 haftada 21 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 66 puanla zirvede yer alıyor. Sparta Prag ise Çekya Ligi’nde 20 maçta 17 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle 53 puan toplayarak lider konumda bulunuyor.

Galatasaray’ın Güçlü Ev Performansı

Galatasaray, bu sezon iç sahadaki resmi maçlarda sadece 1 kez mağlup oldu. 13 Süper Lig müsabakası ve 2 Ziraat Türkiye Kupası maçı olmak üzere toplamda 15 maçta galip gelen sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise evinde oynadığı 3 maçı da kazandı.

Yeni Transferlerin Durumu

Galatasaray’ın yeni transferleri Serge Aurier ve Derrick Köhn, UEFA Şampiyonlar Ligi kadrosunda oynaması gerekmeyen statüye sahip. Ancak Fildişi Sahili Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası’nda şampiyon olan Aurier, yarınki maçta ilk defa Galatasaray formasını giyecek. Sakatlığından tamamen iyileşen Abdülkerim Bardakcı ve Sergio Oliveira ise yarınki müsabakada forma giyebilecek.

Galatasaray’ın UEFA’ya bildirdiği kadroda şu futbolcular bulunuyor: Fernando Muslera, Günay Güvenç, Davinson Sanchez, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Serge Aurier, Kerem Demirbay, Berkan Kutlu, Hakim Ziyech, Serge Oliveira, Lucas Torreira, Tanguy Ndombele, Kerem Aktürkoğlu, Mauro Icardi, Dries Mertens, Wilfried Zaha, Tete, Barış Alper Yılmaz, Carlos Vinicius.

David Pavelka’nın Galatasaray’a Karşı Performansı

Çekya temsilcisi Sparta Prag’da forma giyen David Pavelka, Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı bir isim. Daha önce Kasımpaşa’da forma giyen orta saha oyuncusu, Galatasaray’a karşı tamamı lig maçı olan 7 karşılaşmada 3 galibiyet ve 4 yenilgi yaşadı.