Ankaragücü, 33 Yıl Sonra Türkiye Kupası Finaline Yükselmek İstiyor

featured

Ankaragücü’nün Finale Ulaşma Hedefi

Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Beşiktaş’ı eleyerek finale yükselmeyi amaçlıyor. 33 yıl aradan sonra final yolunda büyük bir adım atmak isteyen sarı-lacivertliler, Tüpraş Stadı’nda rakipleriyle karşılaşacak.

Ankaragücü’nün Kupa Serüveni

MKE Ankaragücü, Türkiye Kupası’nda bugüne kadar 5 kez finale çıktı ve 2 kez kupayı müzesine götürdü. Eski başarıları arasında 1971-1972 ve 1980-1981 sezonlarında kazandığı şampiyonluklar bulunuyor. Son olarak 1990-1991 sezonunda finale ulaşan Ankaragücü, o dönemde Galatasaray’a yenilmişti.

Güçlü Rakip Beşiktaş

Ankaragücü, Beşiktaş karşısında deplasmanda zorlu bir mücadele verecek. Ancak sarı-lacivertliler, 22 yıldır Beşiktaş’ı deplasmanda yenemiyor. Geçmişte İstanbul’da galibiyet elde etmekte zorlanan Ankaragücü, bu kez kupa finaline uzanmak için tarihi bir fırsatla karşı karşıya.

Geçmişten Günümüze Rekabet

Ankaragücü ve Beşiktaş, Türkiye Kupası’nda 11 kez karşılaştı. Geçmişteki mücadelelerde her iki takım da çekişmeli maçlar çıkardı. Geçen sezonki kupa karşılaşmasında Ankaragücü, Beşiktaş’ı eleyerek bir kez daha güçlü rakiplerine meydan okudu.