20. FIFA Kulüpler Dünya Kupası Başlıyor

featured

Cidde, Suudi Arabistan’da Gerçekleştirilecek

Bu yıl 20’ncisi düzenlenecek olan FIFA Kulüpler Dünya Kupası, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde gerçekleşecek. Kral Abdullah Spor Kenti ve Prens Abdullah el-Faysal stadyumları, bu prestijli organizasyona ev sahipliği yapacak.

6 Konfederasyondan 7 Takım Mücadele Edecek

FIFA’ya bağlı olan 6 konfederasyonun şampiyonları ile ev sahibi kontenjanından son lig şampiyonu, bu turnuvada mücadele edecek. İlk tur açılış maçı 21 Aralık’ta oynanacak. Suudi Arabistan ekibi El-Ittihad, Okyanusya Futbol Konfederasyonu (OFC) Şampiyonlar Ligi vdcasino şampiyonu Auckland City’yi (Yeni Zelanda) Kral Abdullah Spor Kenti Stadı’nda ağırlayacak.

Bir Sonraki Tur İçin Heyecanlı Bekleyiş

Bu turu geçen takım, ikinci turda Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) Şampiyonlar Ligi’ni kazanan El-Ehli’nin (Mısır) rakibi olacak. Diğer takımlar arasında ise Manchester City (İngiltere), Fluminense (Brezilya), Urawa Red Diamonds (Japonya) ve Leon (Meksika) yer alıyor.

Fluminense ve Manchester City Yarı Final Aşamasında Karşı Karşıya Gelecek

Turnuvaya yarı final aşamasından başlayacak olan takımlardan Fluminense, ilk maçına 18 Aralık Pazartesi günü çıkacak. Manchester City ise 19 Aralık Salı günü sahaya çıkacak. Futbol severler, bu heyecan dolu mücadeleleri izlemek için sabırsızlanıyor.