Yaren ve Yavruları: Bir Dostluk Hikayesi

featured

Eskikaraağaç Mahallesi’nde Yaren’in 4 Yavrusu

Uluabat Gölü kıyısındaki kırsal Eskikaraağaç Mahallesi’nde balıkçı Adem Yılmaz ile kurduğu dostluk hikayesiyle tanınan Yaren, 13. yılında Avrupa Leylek Köyleri Birliği üyesi Eskikaraağaç’a yavrularıyla geri döndü.

Yavru Leylek Tedavi Altında

“Yaren” ve “Nazlı” çiftinin yavrularından biri yuvadan alındıktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı. Yavru leyleğin su ve mineral kaybı ile enfeksiyon belirtileri gösterdiği tespit edildi.

Tedavi Süreci ve Beslenme

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek, veterinerlerin yavru leyleği güçlü bir beslenme ve antibiyotik tedavisi ile iyileştirdiğini belirtti. Yavru, çeşitli yiyeceklerle beslenerek şu anda iyi durumda.

Gözlem ve Halkalama

Çiçek, yavrunun halkalama yöntemiyle takibe alındığını ve göç zamanı geldiğinde ailesiyle tekrar buluşacağını söyledi. Leyleğin göç yolunu izlemek için GPRS metodunu kullanacaklarını belirtti.

Adem Yılmaz’ın Mutluluğu

Yaren’in 4 yavrusundan ikisini kaybettikten sonra tedavi edilen yavru leyleğin yuvaya geri dönmesi Adem Yılmaz’ı sevindirdi. Yılmaz, “Yaren” leylekle yavrularını beslemeye devam edeceğini belirtti.