Üç Yaşındaki Layla Davis’in Taranamayan Saçları

featured

Britanyalı Küçük Kız UHS Sendromuyla Başa Çıkıyor

Britanyalı üç yaşındaki Layla Davis, düz bir şekilde taranamayan kıvırcık sarı saçlarıyla basının dikkatini çekti. Küçük Davis’e taranamayan saç sendromu (UHS) teşhisi konuldu. Bu sendrom, saçların şekil almaması, kuru ve kıvırcık olmasıyla kendini gösteriyor.

Ender Görülen Bir Durum

UHS genellikle çocukluk döneminde, bebeklik ile üç yaş arasında ortaya çıkan bir durum olsa da bazen on iki yaş gibi geç bir zamanda da görülebiliyor. Bu sendrom dünyada sadece 100 civarında vaka bulunuyor. Layla da bu ender vakalardan biri.

Anne Davis’in Anlatımı

30 yaşındaki anne Charlotte Davis, Layla’nın saçlarının uzadığını ancak geçen yıl pek değişmediğini belirtiyor. Layla’nın saçları nedeniyle sınıfta arkadaşları tarafından “Fluffy” (kabarık saç) olarak çağrıldığını söyleyen anne, diğer çocukların bu durumu olumsuz bir şekilde ele almadığını vurguluyor. Layla’nın mutlu, utangaç olmayan ve herkesle iletişim kurabilen bir çocuk olduğunu ekliyor.

Anne Davis, Layla’nın saçlarının hala kıvırcık ve vahşi olduğunu belirtiyor. UHS genellikle ergenlik döneminde geçebileceği için umutlu olan anne, belki bir gün saçların uzayıp Layla’nın at kuyruğu yapabileceğini dile getiriyor. Davis, çocuklarını her duruma hazırlamanın bir ebeveyn olarak görevi olduğunu belirterek, Layla’nın kendisine benzer şekilde bu durumu benimseyerek mutlu bir şekilde yaşamaya devam etmesini diliyor.