Trafik Kazasında Bacaklarını Kaybetmesine Rağmen Öğretmenliğe Devam Ediyor

featured

Engellere Rağmen Pes Etmedi, Eğitim Hayatına Devam Etti

34 yaşındaki Taşkaya, 6 yaşındayken geçirdiği trafik kazasında dizinin üstünden sağ bacağını kaybetti. Üç yıl koltuk değnekleriyle okula gittikten sonra protez bacak takılan Taşkaya, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu.

Kanser Teşhisiyle Mücadele Ederken Öğretmenliğe Devam Ediyor

Mezun olduğu ilkokula öğretmen olarak atanan Taşkaya’ya 3 yıl önce lenfoma kanseri teşhisi konuldu. Ancak hastalığına ve engeline rağmen öğrencilerine olan sevgisiyle mesleğini sürdürüyor.

Öğrencilerine Örnek Oluyor, Meslektaşlarına İlham Veriyor

Zorluklara göğüs gererek öğrencilerine büyük bir özveriyle hizmet veren Taşkaya, protez bacak kullanmaya başladığı 3. sınıftan itibaren eğitimine ara vermedi. Mesleğini sadece para kazanmak için değil, öğrencilerine olan sevgisi ve eğitime duyduğu aşkla icra ediyor.

Öğrencileriyle Güçlü Bir Bağ Kuran Taşkaya, Öğretmenlikteki Zorlukları Aşmaya Kararlı

Öğrencileriyle iletişimi güçlü olan Taşkaya, kanser tedavisi görmesine rağmen dersler dışında da etkinlikler düzenleyerek öğrencilerinin farklı yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı oluyor. Mesleğini sadece bir iş olarak görmeyen Taşkaya, öğrencileriyle ve manevi kızıyla geçirdiği zamanın hayatına anlam kattığını belirtiyor.