Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Johnny Depp Arasındaki İlişki Gündemde

featured

Suudi Veliaht Prensi ve Ünlü Oyuncu Johnny Depp Arasındaki Yakınlık

Son dönemde 2030 projesi kapsamında kültür, ekonomi ve spor alanında atılımlar yapan Suudi Arabistan’ın veliaht prensi Muhammed bin Selman’ın, ABD’li ünlü oyuncu Johnny Depp ile yakın arkadaşlık kurması uluslararası kamuoyunun dikkatini çekti.

Depp’in Suudi Arabistan Projesi ve Kızıl Deniz Sinema Fonu

Geçen yıldan beri yakın arkadaş oldukları belirtilen ikilinin, Depp’in yer aldığı bir film projesinin Suudi Arabistan’ın Kızıl Deniz Sinema Fonu’ndan destek almasıyla yakınlık geliştirdiği ortaya çıktı. Bu proje, ikilinin arasındaki ilişkinin temelini oluşturdu.

Cemal Kaşıkçı Cinayeti ve İkilinin Görüşmeleri

İki ismin, Cemal Kaşıkçı cinayeti konusunu da görüştüğü öğrenildi. Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen Kaşıkçı’nın ölümünü Depp’in gündeme getirdiği Vanity Fair tarafından aktarıldı. Veliaht prensin, Kaşıkçı cinayetini açıklamaları Depp’i etkiledi ve konuşmalarında etkili oldu.

MBS ve Depp Arasındaki Diyaloglar

Vanity Fair’e göre, Suudi veliaht prens Depp’e Kaşıkçı’nın devlet düşmanı olarak görüldüğünü belirtti. Veliaht prensin Depp’e yaptığı açıklamalara yer verilen makalede, iki ismin arasındaki diyaloglar detaylı bir şekilde ele alındı.