Moskova Kitap Festivali’nde Zülfü Livaneli’nin ‘Huzursuzluk’ Kitabı İmza Günü

featured

Zülfü Livaneli’nin Kitabının Rusça Çevirisi Kutlandı

Moskova’nın en prestijli kitap festivallerinden biri olan ve Kızıl Meydan’da düzenlenen Moskova Kitap Festivali’nde, Zülfü Livaneli’nin ‘Huzursuzluk’ kitabının Rusçaya çevrilen versiyonu için özel bir etkinlik gerçekleştirildi.

Büyük İlgi ve Heyecan

Kitabın imza gününe yüzlerce okurun ilgi göstermesi, organizasyon yetkilileri tarafından şaşkınlık ve hayranlıkla karşılandı. Festivalin açılışından bu yana bu denli kalabalıkla karşılaşmadıklarını belirten yetkililer, ekstra güvenlik önlemleri aldı.

Özel Moderatör ve Soru-Cevap

Programın moderatörlüğünü kitabın Rusça çevirmeni olan Prof. Dr. Darya Jigulskaya üstlendi. Etkinlikte kitabın kısa tanıtımının ardından izleyicilerle soru-cevap kısmına geçildi ve merak edilen konular hakkında bilgi verildi.

Uzun Kuyruklar Oluştu

Kapanış bölümünde, izleyiciler Zülfü Livaneli ile kitaplarını imzalatmak ve hatıra fotoğrafı çektirmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Kızıl Meydan’ın büyülü atmosferinde gerçekleşen etkinlik Moskova Nâzım Hikmet Vakfı organizasyonuyla gerçekleşti.

Kitabın çevirisinde Daria Jigulskaya’ya Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü, Rusça baskısı ve yayınında ise Moskova Nâzım Hikmet Vakfı destek verdi.