Kayseri’de Peribacasında Doğan Banka Müdürü

featured

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesindeki Peribacasında Hayat Bulan Hasan Coşkun

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesine bağlı Keşlik Mahallesi’nde dedesinden kalan arazideki 15 metrekarelik peribacasında dünyaya gelen Hasan Coşkun, 1964 yılında babasının işi nedeniyle merkeze yerleşti. Coşkun, lise öğrenimini bitirene kadar ailesiyle yaz aylarında eski evlerine gelip gitti. Lise ve üniversite eğitimlerini tamamlayan Coşkun, banka müdürü olarak çeşitli illerde görev yaptı. Emekli olduktan sonra da Bursa’nın Mudanya ilçesine yerleşen 2 çocuk sahibi Coşkun, doğduğu evi ise yaz aylarında ziyaret edip bakımlarını yapıyor.

Peribacasında Yaşamak Mutluluk Veriyor

Peribacasında yaşamanın mutluluk verdiğini belirten Coşkun, “Dedemden babama kalan bu evde doğdum. Yazdan yaza bu evin bakımını ve kontrolünü yapıyorum. Tahrip olmaması ve definecilerin gelmemesi için buraya sahip çıkıyorum” dedi.

“Manevi Olarak Çok Değerli Bir Yer”

Peribacasının manevi olarak çok değerli olduğunu aktaran Coşkun, “Burası 200 yıllık bir geçmişe sahip. Burayı çok seviyorum. Maddi olarak bir değeri yok ama manevi olarak çok değerli bir yer. Havası ve manzarası çok güzel. Burada kalmak isteyenler oluyor. İnsanlar buraya gelip sohbet etmeyi çok istiyor” diye konuştu.