Handere Köyü’nde Kar Mücadelesi

featured

Kar Altında 45 Haneli Köy

Handere köyü, ilçe merkezine 14 kilometre uzaklıkta, 2 bin 350 rakımlı ve sarıçam ağaçlarıyla çevrili bir yerleşim yeri olarak dikkat çekiyor. Kış mevsiminin en sert geçtiği bölgelerden biri olan köyde, hava sıcaklığı zaman zaman gece sıfırın altında 25-30 dereceye kadar düşebiliyor. Yılın büyük bölümünde kar altında kalan köyde, evler, ahırlar ve araçlar geçen haftalarda etkili olan yağışla karla kaplandı.

Yaşamı Olumsuz Etkiliyor

Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu Handere köyünde yaşayanlar, evlerinin önünü ve çatılarının üzerinde biriken karı temizlemek için çaba harcıyor. Köy sakinlerinden İbrahim Ay, bölgede ağır bir kış yaşandığını belirterek, “Köyümüzde aşağı yukarı kasımda kar yağmaya başlar, kar 7-8 ay köyde kalıyor. Kar, yaşamı olumsuz etkiliyor. Artık kar atacak yer kalmıyor, bu da iş makineleri için bile zorluk yaratıyor.”

Mehmet Kabak ise bu yılın diğer yıllara göre daha fazla kar yağdığını vurgulayarak, “Nerden baksan şu anda 2 metre kar var. Bu bölge her zaman karla mücadele eden bir yer olsa da bu sene kar miktarı oldukça fazla” şeklinde konuştu.