Edirne’nin Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti

featured

Edirne’nin Simge İsmi Bahri Dinar’ın Ardından Büyük Üzüntü

Edirne’nin tanıtımına büyük katkı sağlayarak şehrin simgesi haline gelen Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, sabah eşi tarafından yatağında hareketsiz bulundu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontroller sonucunda ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi.

İki Ağabeyini Ardından Kaybeden Dinar Ailesi Büyük Acı İçinde

Bahri Dinar’ın ağabeyleri Nazmi Dinar (68) şubat ayında geçirdiği kalp krizi sonucunda, Bahattin Dinar (65) ise önceki gün Uzunköprü ilçesinde geçirdiği iş kazasında hayatını kaybetmişti. Dinar ailesi üçüncü bir acıya daha dayanmak zorunda kaldı.

Vali ve Belediye Başkanından Başsağlığı Mesajları

Edirne Valisi Yunus Sezer, Bahri Dinar’ın vefatıyla ilgili “Güzel insan, arkanda yeri doldurulamayacak büyük bir boşluk aynı zamanda hoş bir sada bıraktın. Hak rahmet eylesin, mekanın cennet olsun” dedi. Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın ise “Çok üzgünüm. Edirne’nin sevilen esnaflarından, Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar’ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Allah’tan rahmet, Dinar ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Son Yolculuğuna Uğurlanacak

Bahri Dinar’ın cenazesi bugün Eski Cami’de ikindide kılınacak cenaze namazının ardından Yenişehir Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Edirne, turizm elçisini kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor.