Çengel Boynuzlu Dağ Keçilerine Yem Yardımı

featured

Kaçkar Dağları’ndaki Çengel Boynuzlu Dağ Keçilerine Yem Ulaştırıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Kaçkar Dağları Milli Parkı’nda yaşayan çengel boynuzlu dağ keçilerine yardım eli uzattı. Zorlu kış koşullarında beslenme sıkıntısı çeken ve hamile olan keçilere yem ulaştırmak amacıyla helikopterler devreye sokuldu.

Ayder Heliski Ekibi Çalışmaya Destek Verdi

Kaçkarlar’da bulunan çengel boynuzlu dağ keçilerine yem ulaştırma operasyonunu, bölgede faaliyetlerini sürdüren Turkey-Ayder heliski ekibi üstlendi. Helikopterlerle, 3 bin rakımın üzerinde bulunan keçilerin yaşadığı geçiş noktalarına yem bırakıldı.

Doğaya Yapılan Katkılar Önemli

Ayder Heliski Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Haşimoğlu, sosyal sorumluluk projelerine verdikleri önemi vurgulayarak, yaban hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek adına verdikleri desteği dile getirdi. Haşimoğlu, bu tür çalışmaların yaban hayvanlarının neslinin devamını sağladığını belirtti.

Doğa Koruma Çalışmaları Sürecek

DKMP 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yaban hayatının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Yapılan envanter çalışmaları sonucunda yaban hayvanı popülasyonunun arttığı tespit edildi ve bu doğrultuda yemleme çalışmalarının devam edeceği açıklandı.