Bursa’da SMA Hastası Havvanur için Sevgi Dolu Destek

featured

Bursa’da Aile, SMA Hastalığıyla Mücadele Ediyor

Bursa’da yaşayan Nurcan Koca ile Aslan Koca çifti, 2018 yılında evlenerek üç çocuk sahibi oldu. Ailenin en küçük kızları Havvanur, Mart 2021’de doğduktan sonra hareketsizlik belirtileri gösterince ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Yapılan kontroller sonucunda 2 aylık Havvanur’a Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konuldu.

1 Milyon 880 Bin Dolarlık Tedavi İçin Kampanya

Koca ailesi, kızları Havvanur’un tedavisi için gerekli olan 1 milyon 880 bin dolarlık maliyeti karşılayabilmek amacıyla Bursa Valiliği’nden alınan izinle yardım kampanyası başlattı. Aile, çeşitli etkinlikler düzenleyerek ve sosyal medyada duyuru yaparak 63 milyon lira tutarındaki yardımı toplamayı başardı.

Sevgi Dolu Destek Kampanyası

Kampanya sürecinde Havvanur’a destek verenler, tedavi için Dubai’ye gitmeye hazırlanan Havvanur’un evinin önünde toplandı. Ellerinde pembe balonlarla ve sevgi dolu duygularla desteklerini gösteren kalabalık, Koca ailesine moral verdi. Balonları uçurarak ve oynayarak Havvanur’a sevgilerini ileten destekçiler, ailenin yanında olduklarını hissettirdi.

Havvanur İçin Mutluluk Dolu Gelecek

Ailenin babası Aslan Koca, kızlarının sağlığına kavuşması için dua ettiklerini belirterek, “Gerçekten gönlü güzel insanlar olunca her engel aşılıyor. Yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Annelerinden Nurcan Koca ise, Havvanur’un tedavisi sonrasında çocukluğunu yaşayabileceğini ve hayallerinin gerçek olacağını ifade ederek, “Bugün en mutlu günümüz. Havvanur ilacına kavuşacak. Kızım artık yürüyüp koşabilecek. Kısacası hayallerimiz gerçek olacak” şeklinde konuştu.