Bursa’da Eski Radyo ve Gramofon Ustası: Ahmet Ali Şağın

featured

40 Yıldır Eski Radyo ve Gramofonları Onaran Bir Usta

Bursa’da bulunan Ahmet Ali Şağın, 40 yıldır eski radyo ve gramofonları onarıp tekrar çalışır hale getiriyor. Aynı zamanda antika radyoları hobi olarak toplayan Şağın, nostaljik radyoları yaşatmayı hedefliyor.

Geçmişe Nostaljik Bir Yolculuk

Ahmet Ali Şağın, radyo ve televizyon tamirciliği yaparak 40 yıldır bu alanda hizmet veriyor. Şağın radyoların artık sadece nostaljik birer obje olmadığını, aynı zamanda tarihi birer belge olduklarını belirtiyor. Onarımını yaptığı radyolar sayesinde insanların geçmişe dönüş yaşadıklarını ve bu hatıralarla mutlu olduklarını ifade ediyor.

Babasının Almanya’dan Getirdiği Radyo

Ahmet Ali Şağın, radyolarla olan macerasını babasının Almanya’dan getirdiği radyoyu incelerken başlattığını anlatıyor. Küçük yaşlardayken radyonun içinde neler olduğunu merak eden Şağın, bir gün radyoyu bozunca aldığı ceza onu tamirciliğe yönlendirmiş. Bu olayla başlayan tutkusu bugün bir mesleğe dönüşmüş.

Geçmişin Değerli Mirası: Antika Radyolar ve Gramofonlar

Ahmet Ali Şağın, eski radyoların artık antika olduğunu ve değer kazandığını belirtiyor. O sadece radyo tamiri yapmakla kalmayıp, nostaljiye olan ilgisiyle gramofonlar da yapmaya başlamış. Müşterilerinin bu ürünlere ilgi gösterdiğini ve geçmişe özlem duyanların bu ürünleri tercih ettiğini dile getiriyor.