ABD’de Doktor Aniden Hayatını Kaybetti

featured

Florida’daki Disney Parkında Akşam Yemeği Sonrası Tragik Ölüm

42 yaşındaki doktor Kanokporn Tangsuan, New York Üniversitesi’nde çalışırken Florida’daki Disney parkında akşam yemeğinden sonra aniden hayatını kaybetti.

Alerjik Reaksiyon Sonucu Ölüm

Tangsuan, ekim ayında ailesiyle Raglan Road Irish Pub’da akşam yemeği yedikten sonra Disney’deki restoranda yediği yemekten sonra alerjik reaksiyon göstererek hayatını kaybetti. Kadının süt ürünlerine ve fıstığa alerjisi vardı ve daha güvenli olacağını düşünerek Disney’deki restoranı tercih etmişti.

50 Bin Dolarlık Tazminat Talebi

Kadının eşi Jeffrey Piccolo, yemek yedikten sonra yaşanan trajedinin ardından restoranı ihmalkarlıkla suçladı. Piccolo, garsonun yiyeceklerde alerjiye yol açacak içerik olup olmadığını sorduklarını ve garsonun yemeklerde süt ürünü ve fıstık bulunmadığını söylediğini belirtti. Tangsuan’ın yemek yedikten 45 dakika sonra nefes almakta zorlanıp yere yığıldığını ifade etti. Test sonuçları süt ürünlerinden kaynaklı yüksek alerjiyi doğruladı.

Piccolo, Disney’den 50 bin dolarlık tazminat talep ederken, aile restoranı personelini alerji konusunda yeterince eğitmemekle suçluyor. Restoran ise bazı yiyeceklerin gluten/alerjen içermediğini garanti edemediklerini menüde belirttiklerini savunuyor.