Zeytin Dalı Harekatı Afrin’i Terörden Arındırdı

featured

Afrin Huzura Kavuştu

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 20 Ocak 2018’de başlayan operasyonun 58. gününde, Afrin ilçe merkezi terör örgütlerinden kurtarıldı. Bu önemli adım, aynı zamanda Çanakkale Deniz Zaferi‘nin 103’üncü yıl dönümünde gerçekleşti.

Operasyonun Detayları

Zeytin Dalı Harekatı ile 18 Mart 2018’de Afrin ilçe merkezinin terör örgütü PKK/YPG‘den temizlenmesiyle operasyon tamamlandı. 6 belde merkezi, 282 köy, 6 köy altı yerleşim, 23 dağ ve tepe, baraj, stratejik noktalar ile TSK ve SMO‘nun kontrolüne geçti. 4 bin 500’den fazla terörist etkisiz hale getirildi, 54 Türk askeri şehit oldu, 236 asker yaralandı.

Halka Yönelik Destekler

Operasyon sonrası Afrin’de 7 yerel meclis kuruldu ve bölge halkına hizmet vermeye başlandı. Sağlık ve eğitim alanlarında Türkiye’nin destekleri sürerken, 700 bini aşkın sivil bölgeye geri döndü. 100 yataklı hastane ve 263 okul faaliyete geçirildi.

Ekonomik Kalkınma

Afrin’de terör örgütlerinden arındırılmasının ardından, sanayi ve ticaret odaları kuruldu. Sanayileşme çalışmalarıyla bölge ekonomisine destek sağlandı. 340 fabrika ile kalkınma hızla devam ederken, 6 yeni fabrikanın kurulması planlanıyor.