Türk Yolcular İçin Bazı Ülkelerde Uygulanan Ek Kontroller

featured

THY’den Açıklama: Pasaport ve Vizeye Ek Kontroller

Türk yolcuların son günlerde Meksika ve diğer ülkelerde kabul edilmediği konusu gündeme gelmişti. THY, Venezuela, Meksika, Kolombiya, Küba, Brezilya varışlı uçuşlarda yolcu kabulü için pasaport ve vize zorunluluğunun dışında ek kontrollerin uygulandığını açıkladı.

Yolcular İçin Ülkeye Giriş Reddi Uyarısı

Belirlenen ek kontroller sonucunda yolcular için ülkeye giriş reddi verilebileceği için uçuşa kabul sırasında benzer kontrollerin yapılacağı duyuruldu. Yolcuların ilgili uçuşa kabul noktasında problem yaşayabileceği belirtildi.

Venezuela için Özel Şartlar

Venezuela için resmi davet yazısı gerekliliği ve diğer giriş şartları THY internet sitesinden yayınlandı. Vize, otel rezervasyonu, dönüş bileti ve resmi davet yazısı gibi belgelerin gerektiği belirtildi.

Meksika: Bagajsız Yolcu Kabul Etmiyor

Meksika’da yabancı yolcular için Meksika Elektronik Onay Belgesi, otel rezervasyonu, dönüş bileti zorunluluğu bulunuyor. Bagajsız yolcular ve seyahat amacına uygun belgeleri olmayanlar ülkeye kabul edilmeyecek.

Kolombiya ve Panama’nın Giriş Şartları

Kolombiya’ya gitmek isteyenler için otel rezervasyonu, dönüş bileti ve transit uçuş şartları aranırken, Panama’ya seyahat edecekler için vize, dönüş bileti ve otel rezervasyonu gerekliliği bulunmaktadır.

Küba ve Brezilya İçin Giriş Koşulları

Küba ve Brezilya’ya seyahat edecek yolcular için de dönüş bileti, otel rezervasyonu ve diğer belge şartları bulunmaktadır. Uzun süreli konaklama ve seyahat amacına uygun belgeleri bulunmayanlar ülkeye kabul edilmeyecektir.