Türk Hava Kuvvetleri’nin 113. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

featured

Bakan Güler, Hava Kuvvetleri Personelini Kabul Etti

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Güler, Hava Kuvvetleri Komutanlığının 113’üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve beraberindeki Hava Kuvvetleri personelini kabul etti.

Hava Kuvvetleri’nin Tarihi ve Başarıları

Güler, yaptığı konuşmada Hava Kuvvetlerinin tarihinin önemine vurgu yaparak, “Semalarımızın çelik kanatlı savunucuları olan Hava Kuvvetlerimizin 113’üncü kuruluş yıl dönümü münasebetiyle, sizlerle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum.” ifadelerini kullandı. Türk Hava Kuvvetlerinin köklü tarihi, yetenekli personeli ve üstün teknolojisi sayesinde dünyanın en güçlü hava güçleri arasında yer aldığını belirtti.

Savunma Sanayindeki Gelişmeler

Güler, Türkiye’nin savunma sanayisinde kaydettiği ilerlemelere dikkat çekerek, “Azim ve kararlılıkla çalışmaya, daha çok üretmeye devam edeceğiz.” dedi. Savunma sanayisinin hava araçları alanında attığı büyük adımları vurgulayarak, Türkiye’nin kendi savaş ve eğitim uçaklarını üretebilen sayılı ülkelerden biri haline geldiğini söyledi.

Gelecek Hedefler ve Teşekkürler

Güler, hava kuvvetlerinin gücünü koruyarak ülkemizin hak ve menfaatlerini savunma konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, “Yüksek motivasyonumuz, azim ve kararlılığımızla çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. Personelin üstün çabalarına güvendiklerini belirten Güler, Hava Kuvvetlerinin Türkiye’nin gurur kaynağı olduğunu ve başarılarının devamını diledi.