TÜRK DİZİLERİ GÜZELLİK- BAKIM SEKTÖRÜNÜ HARAKETLENDİRDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere bir çok ülkede yayınlanan Türk dizlerine ve oyuncularına hayran olan turistler ülkemizde sağlık turizminide haraketlendirdi. Yıllardır İstanbul’da güzellik sektörünün içinde olan Nedox Pharma Yönetim Kurulu Başkanı Akademisyen Ferda Tonyalı, “Bir çok sektörde olduğu güzellik sektöründe de hareketli zamanlar yaşıyoruz. Ülkemize gelen yabancı turistler bakım ürünleri içinde bizlerin kapısını çalıyor. Türk dizileri, Togg, Thy gibi markalarımız bizlerinde yüzünü güldürdü.” dedi  Tonyalı sektörü ile alakalı çok önemli açıklamaları Breaking News Turkey için cevapladı.

Breaking News; Sizi Tanıyabilir miyiz ?

Ferda Tonyalı; Akademisyen ferda tonyalı ben. Nedox markasının sahibiyim.sektörde 6. yılımız e-ticaret ile başladık e-ticaret de kendi markamızı kurmanın önemini görünce bu markayı kurmaya karar verdik. E-ticarette biriktirmiş olduğumuz sermayemiz ile Bu sektöre adım attık ilk önce 4 ürünle daha sonra bunu 6 yılın sonunda çıkararak bu noktalara kadar geldik. Ürünlerimizin geri dönüşleri çok olumlu çok pozitif bizler çok memnunuz bundan. Tabi bu çeşitliliği 220 ürüne çıkartmak istiyoruz.

Breaking News; Pandemiden sonra güzelliğe ilgi daha da çok arttı bunun sebebinin ne olduğunu düşünüyorsunuz?

Ferda Tonyalı; İnsanların belli bir gelir seviyesine ulaştıktan sonra ilk baktıkları yer kendileri yani kişisel bakımları.Bizde bu alanda kendimizi çok geliştirdik gerek kimyagerlerimizle gerekse dermatologlarımızla. Onlar farklı güzel formülasyonlar geliştirdiler. Yeni ham maddeler yeni içerikler kullandılar ve bununla ilgili de çok başarılı sonuçlar elde ettik.

Breaking News: Orta doğu başta olmak üzere birçok ülkede gerek türk dizilerine gerek sağlık turizmine ilgi çok arttı ve kozmetik sektöründe de bir hareketlilik yaşandı.Bunun sebebi nedir?

Ferda Tonyalı; Sağlık turizmi bizi çok olumlu yönde etkiledi. Bu hareketlilik bize çok güzel yansıdı.Turistlerin özellikle ülkemizi tercih etmesinde ki sebep.ilk olarak dolar hareketliliğinden dolayı fiyat uygunluğu, ikincisi ise kalitemiz doktorlarımızın, kimyagerlerimizin, dermatologlarımızın ve ülkemizin vermiş olduğu o temiz güzel hizmet operasyon sonrası insanları bu kaliteden dolayı ürünlerimize yöneltti ve bizim satışlarımızı kat ve kat arttırdı.

Breaking News: Bir ürün tercih ederken insanlar nelere dikkat etmeli ?

Ferda Tonyalı; Öncelikle markaya dikkat etmeliler.Markanın gelmiş olduğu noktaya,web sitesinin olmasına, ulaşılabilir olmasına, sağlık bakanlığı izninin olmasına bunlar çok önemli. Merdiven altı olmamalı çünkü bu işin çok fazla suistimale açık yönleri var bunun içinde gerek trendyol gerek amazon ciddi önlemler aldı ve bu önlemlerle de pozitif sonuçlar elde etti.

Breaking News; Kadınlar gibi erkekler de kozmetik ürünlerini çok kullanıyor,kadınlar mı daha fazla kullanıyor yoksa erkekler mi ?

Ferda Tonyalı; Yine % 80’e yakın oranda kadınlara yönelik ürünler yapmayı bizde tercih ediyoruz. Açıkcası kadınlar daha çok tercih ediyor.

Breaking News: En çok tercih ettikleri ürünler nelerdir?

Ferda Tonyalı; Ürün olarak genellikle kolajen veya retinol yine bizim yaptığımız iyi projelerden bir tanesi,Keratin şampuanı ,Kişisel bakım yağları,ağrı kremleri,ödem attırıcı ürünler.

Breaking News: Ürünü piyasaya çıkarmadan önce neye göre değerlendiriyorsunuz ?

Ferda Tonyalı; Buna özel ekibimiz var. Bunu araştıran bir arge çalışması yapılıyor.Gündem de olan ürünler veya gündemde olmayan ürünler araştırılıyor sürekli.Ve bu sektör daha yolun başında diyebiliriz.% 15 seviyelerinde henüz bu sektör tüm dünyada. Gelmesi gereken nokta daha ileri seviye çünkü artık herkes genç kalmak istiyor.

Breaking News: Artık insanlar doğal ürünlere daha çok yöneliyor bununla ilgili çalışmalarınız var mı ?

Ferda Tonyalı; Bizde bu alana yönelik Mardin saç ve sakal serumu ürünümüzü ürettik. Mardin isim olarak bizden çıkmış oldu ve çok pozitif geri dönüşler alıyoruz bu ürünümüzle ilgili.

Breaking News; Bu sektöre olan ilginin yaş aralığı nedir?

Ferda Tonyalı; 15 – 45 yaş arasında ki kişilerin ilgisi oldukça yoğun.Bizde ki istatistikler bunu gösteriyor.

Breaking News; Hangi platformlarda satış yapıyorsunuz?

Ferda Tonyalı; Öncelikle eczaneler, e-ticaret pazaryerleri dediğimiz trendyol, amazon, hepsi burada, ebay, walmart gibi e-ticaret sitelerinde satış yapıyoruz. Kendi ürünlerimizi yurtiçi ve yurtdışında satışa açtık. Ve hem yurtiçi hem yurtdışından siparişlerimiz gelmekte. Ortadoğu ülkeleri, Amerika, Avrupa, oralardan sipariş de gelmekte.

Breaking News; Her sektörde olduğu gibi güzellik sektöründe de yerli ve milli olmalı mıyız ?

Ferda Tonyalı; Evet. Kesinlikle yerli ve milli olmak zorundayız. Kalitemizi tüm dünyaya ihraç etmek zorundayız. TOGG gibi Türk Havayolları gibi markalaşmak zorundayız. Tüm dünyada var olmalıyız ancak kaliteden ödün vermeden var olmalıyız.

Breaking News; 5 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz firma olarak ?

Ferda Tonyalı; 5 yıl sonra hedefimiz tüm dünya da ihraç edilebilecek her yerde ürünlerimizi görmek istiyorum.

Breaking News: Bu işe başladığınızda aklınızda olan olmazsa olmaz dediğiniz bir ürün varmıydı ?

Ferda Tonyalı; Kolajen, saç bakım ve cilt bakım ürünlerinin hepsi aklımda vardı. Her ürün bizim için bir marka aslında. Her ürün bir marka değeri taşımakta. Her ürünümüz aynı değerde bizim için.

Breaking News: Markalarınız içinde en çok tercih edilen hangisi ?

Ferda Tonyalı; Ürünlerimizde kötü geri dönüş aldığımız bir ürün yok ancak sıralama yapacak olursak ilk sıraya yasemin yağı, matetox dediğimiz ödem arttırıcı ürünümüzün geri dönüşleri çok olumlu, oylat masaj kremi, el tırnak bakım setimiz var. Kendimizin ve ailemizin kullanmadığı hiçbir şeyi satmıyoruz bu çok önemli bizim için bunları söyleyebiliriz. Yani tüm ürünlerimizin geri dönüşleri çok iyi. Bu yüzden ailemiz ve sivdiklerimizle beraber de gönül rahatlığı ile kullanabiliyoruz.

Breaking News: Bu saydığınız ürünler ilaç değil takviye ve insanlar artık doğal şeyleri tercih ediyor sizce neden doğalı tercih ediyor insanlar ?

Ferda Tonyalı; Çünkü artık insanlar şehirlerde yaşıyor ve şehirlerde yaşarken de bu hammaddelerden bu doğal içeriklerden mahrum yaşıyor. Mahrum yaşayan insanlar da bu isimleri duymak bu ürünleri kullanmak istiyorlar. Bizi ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ederim.