Tiyatrocu Yalçın’ın ‘Sosyal Medya Seçkilerim’ kitabı yok satıyor

featured

Mersin’in yetiştirdiği güzide tiyatroculardan Fikret Yalçın, ‘Sosyal Medya Seçkinlerim’ adlı eserinin ilk baskısı yok sattı. Çiçeği burnunda yazar Yalçın, kitabının çok okunan ve çok satılanlar listesinde çok kısa süre içinde yer almasını sevinçle karşıladı. Yalçın Sevincini gazeteci dostları ile paylaştı.

MEİGDER’i ziyaret ederek Başkan A.Vahap Şehitoğlu’na ve yönetim kurulu üyelerine imzalı birer kitabını da hediye etti.

D&R mağazaları raflarında çok satan kitaplar arasında yer alan ve birinci baskısı tükenen kitabının ortaya çıkışını şöyle anlatır Fikret Yalçın:

“Sosyal medya da özelikle instagram da yıllardır günlük paylaşımlar yaparım. Eski bir tiyatro emekçisi ve ünsüz bir yazar olarak sevdiklerime , takipçilerime kah mizah, kah duygusal ve kah siyasi taşlama örnekleri yaparak mesajlar vermeye çalışıyorum ve bu konuda da her gün yeni bir şeyler öğrenerek de bilgilerimi tazeliyorum. 2011 yılında duygusal yönüm ağır basınca hemen hemen herkese , kurumlara vs. küserek kabuğuma çekildim. Ama tiyatro sevdam, sahne tozu, ve o anlatılamaz alkış heyecanları hiç aklımdan gitmedi. Geçen yılın sonunda ekmeğini, övgüsünü belki de yer yer sövgüsü yediğim kentime kalıcı bir hediye bırakmak amacıyla, tuttuğum günlüklerden yola çıkarak anı- belgesel tarzda, Mersin’de tiyatro çalışmaları kapsamında bir kitap hazırlamaya başladım.

Ve bugünlere yeni bir kitap hazırlayarak ki ,tanıdık, tanımadık insanlar “ Abi, söz uçar yazı kalır , bu güzel paylaşımlarını bir kitap haline getirsene, çünkü kişiler sosyal medya da hızlıca beğenip geçiyor, çağ tüketim çağı, o yüzden bunu kalıcı yap dediler ve “SOSYAL MEDYA SEÇKİLERİM” adlı kitabım böylece ortaya çıktı.

Beni bir anda YAZAR dünyasına iten ve bu konuda en büyük payesi olan, çok değerli ve özel bir arkadaşımın yaşadığı travmatik bir olay sonucu ,onun duygu ve düşüncelerini anlatan ve etkileyici bir büyüsü bulunan, bir tiyatro oyunu da yazmaya başladım ve HAYKIRIŞ adlı oyunum ortaya çıktı… yakında o da piyasaya sürülecek…

Ama kentimden bir isteğim olacak; DEĞERLERİNİZE LÜTFEN YAŞARKEN SAHİP ÇIKIN, çünkü hayat çok kısa…”