TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Cenevre Açıklamaları

featured

Kurtulmuş, İsviçre’deki Programları Değerlendirdi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin Cenevre Başkonsolosluğu’nda gerçekleştirdiği toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu’na katılmak üzere Cenevre’de bulunduklarını ve önümüzdeki günlerde Genel Kurul çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

İSİPAB Toplantısında Önemli Gündemler Ele Alındı

Kurtulmuş, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği’nin (İSİPAB) istişare toplantısında önemli konuların ele alındığını aktardı. Toplantıda, Filistin halkının davasının savunulması ve İsrail’in saldırganlığının durdurulması konusunda acil gündem talebinin gündeme geldiğini belirten Kurtulmuş, bu konuda ortak bir karar alınması için çalışacaklarını ifade etti.

Yeni Anayasa Çalışmaları Hakkındaki Değerlendirmeler

Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak yapılan tartışmalara da açıklık getirdi. Meclis Başkanı olarak sürecin şeffaf ve katılımcı bir şekilde yürütülmesinin önemine vurgu yapan Kurtulmuş, farklı siyasi partilerin ve kurumların görüşlerinin dikkate alınacağını belirtti. Kurtulmuş, ilk 4 maddenin tartışma konusu olmadığını ve sürecin zarar görmemesi için dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

“3. Madde Tartışması Gerçek Dışı”

Kurtulmuş, Gazi Üniversitesi’ndeki konuşmasında ‘3. madde’ ile ilgili bir tartışma başlatıldığı iddialarını reddederek, bu tür yanlış algıların sürece zarar verebileceğini belirtti. Anayasa yapım sürecinin detaylarına odaklanılması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, sürecin demokratik ve şeffaf bir şekilde ilerlemesi gerektiğini söyledi.