Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Esnaf Ziyaretinde Yaşanan Olayı Anlattı

featured

Esnaf Ziyaretinde Tartışma Çıktı, Yüzüne Yumruk Atıldı İddiaları

Serik Belediye Başkanı ve BBP Başkan Adayı Enver Aputkan, Memduh Bey Caddesi’nde esnaf ziyareti sırasında emekli esnaf Muhammet Büyükkaya ile karşılaştı. İş yeri sahibi Büyükkaya, belediyede çalışan kızına mobbing yapıldığı iddiasıyla tepki göstererek Aputkan’a oy vermeyeceğini söyledi. Tartışma büyüdü ve Aputkan, Muhammet Büyükkaya’yı tartakladı.

Belediye Başkanı Aputkan’dan Açıklama

Yaşanan olayın ardından basın toplantısı düzenleyen Enver Aputkan, “Söz konusu vatandaşın kızını belirlediğimiz bir birimde görevlendirdik. Ancak personelimiz ve babası yeni görev yerini beğenmeyerek işe gelmedi. 2020-2024 yılları arasında 994 gün belediyeye gelmemiş, bunun büyük bir kısmını ücretsiz izin, bir kısmını ise rapor ile geçirmiştir” dedi.

Aputkan, “Babası birkaç kez makama gelerek kızının başka birimlerde çalıştırılması yönünde taleplerde bulundu. Bu süreçte hakaretlerde bulundu. Esnaf ziyaretinde de hakaretlerine devam etti. Biz de insanız, kimseye hakaret etmiyoruz. Görüntülerde yumruk attığım iddiaları doğru değil” şeklinde konuştu.

Görüntüleri Yalanladı, Belgeleri Basına Dağıttı

Basın toplantısında yumruk atmadığını savunan Aputkan, Muhammet Büyükkaya’nın kızının izin ve rapor tarihlerini belgelerle destekledi. Olayın detaylarına ilişkin belgeleri basın mensuplarına dağıtarak açıklamalarını sürdürdü.