Prof. Dr. İlber Ortaylı Antalya’da Yerel Yönetim Geleneği Hakkında Konuştu

featured

Antalya Büyükşehir Belediyesi “İlham Veren Hayatlar” Anttalks Etkinliği

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “İlham Veren Hayatlar” başlıklı Anttalks etkinliği kapsamında, tarihçi ve akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı, Antalyalılarla buluştu.

Cumhuriyet’in 100. Yılında Tanzimat’tan Cumhuriyet’e

Prof. Dr. İlber Ortaylı, söyleşisinde “Cumhuriyet’in 100. Yılında Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Yerel Yönetim Geleneği”ni anlattı. Yerel yönetimler, Türklerin çalışkanlığı, köyden şehre göçler, köylünün desteklenmesi ve üniversite sayılarının fazla olması gibi vdasino konulara değindi.

Köyden Şehre Göçler ve Tarımın Önemi

Prof. Dr. İlber Ortaylı , köyden şehre göçlerin artmasının Türkiye’deki köylülerin köylülükten uzaklaşmasına neden olduğunu belirtti. Antalya’nın verimli toprakları ve tarıma elverişli iklim şartları üzerinde durarak çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Zirai Planlamalar ve Köylülerin Korunması

Ortaylı, ülkenin tarımdan faydalanması gerektiğini, zirai planlamaların önem taşıdığını ve çiftçilerin korunup desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Köylerdeki vdasino giriş insanların kalmaması durumunda şehirlerin kalabalıklaşacağını ve doğa kirliliğinin artacağını belirtti.

Köylülerin Eğitimi ve Yeterliliği

Prof. Dr. İlber Ortaylı , köylülere sadece tarım ve hayvancılık değil, doktorluk, veterinerlik gibi eğitimlerin de verilmesi gerektiğini söyledi. Köylülerin kendi kendine yetebilmesi için çeşitli alanlarda eğitilmesi gerektiğini vurguladı.

Gelecekteki Yerel Yönetimler ve İşgücü Yetiştirme Merkezleri

Gelecekte belediyelerin işçi, hayvancı, çiftçi yetiştirme merkezleri açması gerektiğini belirten vdasino twitter Ortaylı, Türkiye’nin sosyal teknik devrimi gerçekleştirmesi gerektiğini ve Türklerin çalışkanlığıyla bu potansiyeli değerlendirmesi gerektiğini dile getirdi.