İYİ Parti Lideri Dervişoğlu, Bahçeli’ye Sert Sözlerle Yanıt Verdi

featured

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, Bahçeli’ye Tepki Gösterdi

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK elebaşı Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıya sert bir yanıt verdi. Dervişoğlu, parti grubunda Bahçeli’ye sert sözlerle yüklenerek kürsüden ip fırlattı.

“Cesetlerimizi Çiğnemeden Giremez”

Dervişoğlu, Bahçeli’nin çağrısına tepki gösterirken, “Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha cumhurbaşkanı aday yapmak uğruna ihanete el uzatmak düşüklüğüne asla katlanamayız” ifadelerini kullandı. Bahçeli’ye hitaben “İktidar tüm makam ve sorumlularıyla birlikte halkın can, mal ve namusunu koruma görevini çoktan bırakmıştır” diyen Dervişoğlu, “Bu iktidar ve başındakiler gayrimeşrudur” dedi. Ayrıca, “Bu ülkenin geleceğini, bu devletin bekasını Devlet Bahçeli’ye karşı savunuyor olmak rüyamda bile göremeyeceğim bir şeydir! Hadi oradan! Burası Mustafa Kemal Atatürk’ün meclisi. Burası Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu yer. Bizim cesetlerimizi çiğnemeden bu cani, Meclis’e giremez” ifadelerini kullandı.

İdam İpi Fırlattı

Dervişoğlu, Bahçeli’nin geçmişte Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ip attığını hatırlatarak, “Madem ki milattır, o zaman onun da bir hatırası olsun. Bu büyük milletin anılarını yok ettiniz. Bu büyük milletin geleceğini katlettiniz. Al şimdi bu ipi baş köşede başının ucuna as” dedi.

Özgür Özel’e Tepki

Müsavat Dervişoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de tepki göstererek, “Devlet Bahçeli’ye verdiği cevaba bakın, el yükseltiyormuş! Türkiye kumar masası mıdır? Ahlak ve vicdanını yitirmiş bu iktidar, akıl ve izanını yitirmiş ortağı, vatan toprağını gezmek için icazet bekleyen sözde ana muhalefet artık bizler için yok hükmündedir” şeklinde konuştu.