İstifçiliğin Temel Nedeni Nedir?

featured

İstifçilik, bir kişinin bir şeyleri bırakmakta zorlandığı bir davranıştır. Aksine, bu rahatsızlıktan muzdarip olmayan insanlar eski mobilyalara veya kağıda çok fazla değer vermezler. Bunun yerine, bu nesnelere anlam yüklerler. Bu insanlar daha sonra onlardan vazgeçmeyi çok zor buluyor. https://turbo-entsorgung.de/messie-entruempelung-berlin/ sitesinden aldığımız bilgilere göre konuyu derinlemesine sizler için araştırdık.

Endişe

İnsanların istiflemeyi nasıl ve neden geliştirdiği her zaman açık değildir. Bazen, depresyon veya travma gibi diğer zihinsel sağlık sorunları ile ilgilidir. Bu durumlarda, istifleme, zihinsel sağlık sorunlarının neden olduğu acı ve sıkıntı ile başa çıkma girişimi olabilir. Ne yazık ki, duygusal sıkıntıyla baş etmenin sağlıksız bir yolu da olabilir.

Bu sorunla başa çıkmak için bir akıl sağlığı uzmanından tedavi almak en iyisidir. Bu tür terapiler, biriktirmeye yardımcı olamasa da, davranışın neden olduğu potansiyel hasarı azaltmaya yardımcı olabilirler. Bir akıl sağlığı uzmanı, istifçinin alışkanlıklarını değiştirmesine ve hedefler belirlemesine yardımcı olabilir.

Depresyon

İstifçilik, insanların nesnelere takıntılı hale geldiği, genellikle dağınıklık, aşırı kalabalık ve kullanılamaz yaşam alanları ile sonuçlanan bir durumdur. Önemli sıkıntı ile ilişkilidir ve günlük işleyişi bozar. Teşhisi koymak genellikle zordur ve etkilenen kişi tedavi aramaya isteksiz olabilir.

Destek ve rehberlik, bir istifçinin hayatının kontrolünü yeniden kazanmasına yardımcı olmak için kritik öneme sahiptir. Aile üyelerinin bozukluğu anlaması ve davranışlarını değiştirmek için sevdikleriyle birlikte çalışması zorunludur. Kolay olmasa da, diğer insanlarla bağlantı kurmak ve sosyal bağlantılar kurmak, bir kişinin olumlu bir bakış açısı kazanmasına yardımcı olabilir.

Stres

Bir istifçiye yardım etmenin bir yolu, sosyalleşmeyi hayatlarına geri sokmaktır. İster arkadaşlarınızı ve ailenizi ziyaret edin, ister çevrimiçi sosyalleşin, evden çıkmak istifçinin hayatlarının kontrolünü yeniden kazanmasına yardımcı olabilir. İstifçinin kendilerine daha iyi bakmaya başlaması da yararlıdır. Bu, sağlıklı bir diyet yemeyi ve düzenli duş almayı içerebilir. Ancak bu onlar için her zaman kolay değildir.

Önceki araştırmalar, bir bireyin hayatındaki travmatik olayların ortaya çıkmasının, biriktirmelerine katkıda bulunabileceğini göstermiştir. Travmatik olayların meydana geldiği yaş, bu olayların zamanlamasını etkileyebilir. Bu hipotezi doğrulamak için daha büyük bir örneklem büyüklüğüne ihtiyaç duyulacaktır.

alışveriş istifleme

Alışveriş biriktirmenin temel nedeni, neye ihtiyacımız olduğuna veya ne istediğimize dair mantıksız inançlardır. İstifleme eğilimi olan insanlar genellikle günlük eşyalara yüksek duygusal değerler verir ve çöpleri benzersiz, güzel veya önemli olarak görür. Ayrıca ücretsiz eşya biriktirmek için kompulsif bir ihtiyaç duyabilirler ve iyi bir anlaşmayla satın aldıkları eşyaları bırakamazlar. Mantıksız inançlar, onlar için değerli olan bir şeyden kaçma korkusuyla bile bağlantılı olabilir.

İstiflemenin temel nedeni açık olmasa da, bu sorundan muzdarip kişinin karar vermede yardıma ihtiyacı olabileceğini anlamak önemlidir. Değişiklik yapmak için motivasyonla mücadele ediyor olabilirler ve sorunun üstesinden gelmelerine yardımcı olmak için desteğe ihtiyaçları olabilir. Sabırlı olun ve onların hızında çalışın.