İstanbul’da Sağlık Skandalı: 112 Acil Çağrı Merkezi’nde Çete Olayı

Çete Babaları Bebekleri Hedef Almış

İstanbul’da faaliyet gösteren 112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan kişilerle işbirliği yapan bir çete, bebek acil hastalarını önceden belirledikleri özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek haksız kazanç elde etmiş. Günlük 8 bin lira gibi yüksek miktarlarda kazanç sağlayan çete üyeleri, skandalın ortaya çıkmasının ardından tutuklanmış ve olaya karışan 10 hastanenin ruhsatı iptal edilmişti.

Şafak Hastanesi’nde Yaşanan Vahim Durum

Çetenin çökertilmesine yönelik yapılan dinleme kayıtlarında ortaya çıkan başka sağlık skandalları da dikkat çekti. Bağcılar Özel Şafak Hastanesi’nde gerçekleşen olaylardan biri, tıp camiasında büyük yankı uyandırdı. Dr. E.V’nin yaptığı tüp mide ameliyatı sonucu hayatını kaybeden S.A’nın ölümü, hastanede usulsüzlükler olduğunu gözler önüne serdi.

Hastanenin Yönetimi de İddialara Karıştı

İddianameye göre, hastanenin işletme müdür yardımcısı olan M.K, genel cerrahi uzmanı A.F.Y’e, Dr. E.V’nin hastaneye getireceği hastalar için rüşvet teklif ettiği öne sürüldü. Ayrıca E.V’nin ameliyatlarda başka doktorların adını kullanarak usulsüz işlemler gerçekleştirdiği iddia edildi.

Bu skandal olay, sağlık sektöründeki yolsuzluk ve usulsüzlüklerin vahametini bir kez daha gözler önüne serdi. Olayın detayları dava sürecinde netlik kazanacak olsa da, sağlık alanında yaşanan bu tür skandalların önlenmesi için daha etkin önlemler alınması gerektiği bir kez daha ortaya çıkmış oldu.