İstanbul’da Organize Suç Örgütlerine Karşı Başarılı Operasyon

featured

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde Kafes-40 operasyonlarının düzenlendiğini duyurdu.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda organize suç örgütlerinin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürme, kasten yaralama, yağma, silahla tehdit, mala zarar verme, işyeri, ikamet ve araç kurşunlama, iş insanlarından tehdit yoluyla haraç alarak haksız menfaat temin etme suçlarını işlediği tespit edildi.

2’si örgüt elebaşı 24 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Emre Özcan, Önder Küçük ve Sergen Solak’ın liderlik yaptığı 3 organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlar sonucunda 2’si örgüt elebaşı olmak üzere toplamda 24 kişi gözaltına alındı.

Silahlar ve deliller ele geçirildi

Operasyonlarda ayrıca 5 adet ruhsatsız tabanca ve 3 adet tüfek ele geçirildi. Bu silahlar, suç örgütlerinin faaliyetlerinde kullandıkları silahlar olduğu düşünülüyor. Ayrıca operasyonlar sırasında suç delillerine de el konuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun, ailelerimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine, çetelere milletimizin duası ve desteğiyle nefes aldırmayacağız. Operasyonları düzenleyen kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizlerle.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da gerçekleştirilen Kafes-40 operasyonları, organize suç örgütlerine karşı büyük bir darbe olarak değerlendiriliyor. İçişleri Bakanlığı’nın bu başarılı operasyonu, halkın güvenliği ve huzuru için atılan önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.