İmamoğlu’ndan Sert Sözler: “İBB’yi Kazanmayı Bekleyemezsiniz”

featured

İmamoğlu, Gazze Yardım Tırları Uğurlaması Töreninde Konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Gazze Yardım Tırları Uğurlaması” törenine katıldı ve sert açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ı Hedef Aldı: “İşinizi ve Görevinizi Yapın”

Yardım TIR’larının yola çıkmasından önce konuşan İmamoğlu, hedefinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı. Erdoğan’ı Gazze meselesini İstanbul seçimlerine malzeme yapmakla suçlayan İmamoğlu, “Biraz samimi olsaydınız Güney Afrika Cumhuriyeti’nin gösterdiği dirayeti gösterirdiniz. Gazze’ye el uzatmak için İBB’yi kazanmayı bekleyemezsiniz. Böyle bir haddiniz de yok, işinizi yapın, görevinizi yapın.” ifadelerini kullandı.

“Sizi Allah’ın Diniyle, Kitabıyla Aldatmayacağım”

İmamoğlu, konuşmasında “Bir kez bile yüce dinimizi, inancımızı, merhametimizi manipüle etmedim etmeyeceğim bu kadar net. Bunu yapanları da muteber görmedim görmeyeceğim.” diyerek sözlerini sürdürdü. “Sizleri Allah’ın yüce yaradanın diniyle, kitabıyla aldatmayacağım bu benim sizlere şeref ve namus sözümdür. Bu benim hayata bakış yolculuğum ve şiyarımdır.” dedi.

“İşe Ticareti Durdurmakla Başlayın”

İmamoğlu, uzun süredir Filistin’de yaşanan zulme dikkat çekerek, Türkiye Cumhuriyeti gibi büyük bir ülkenin yönetildiğini hatırlattı. “Bir dakika bile bekleyemezsiniz. Hemen el uzatın Gazze’ye biz de takdir edelim sizi.” diyen İmamoğlu, “İşe önce ticareti durdurmakla başlayın.” çağrısında bulundu.