İlker Aydilek Genç Yaşına Rağmen Başarı Rekoru Kırıyor

featured

İlker Aydilek 13.10.1994 tarihinde doğmuştur. 7 yaşında ilk olarak futbol ve güreş sayesinde spor ile tanışmıştır ve daha sonra 10 yaşında akrobasi patent ile tanışarak bu alana yönelmeye karar vermiştir. Akrobasi paten dalında 3 yıllık bir gelişim süreci geçirdikten sonra ise profesyonel olma yolunda adımlar atmaya başlamıştır.

Bundan sonra ise birçok kurumsal firma ile anlaşma yaparak bu firmaların gösterilerine katılmıştır. Aynı zamanda yurtiçinde çeşitli yarışmalara katılmıştır. 2016 yılında Türkiye şampiyonu olarak büyük bir başarı elde etmiştir. Aynı zamanda ülkemizde popüler yarışma programlarından birisi olan Yetenek Sizsiniz’ de iki kere finale çıkma başarısı da elde etmiştir.

İlker Aydilek, yurtiçinde elde ettiği başarılardan sonra aynı zamanda yurtdışında da şahsi olarak yarışmaya katılmıştır. Türkiye’yi yurtdışında da temsil etmiştir. 2016 yılında bunların yanı sıra Modaya Tıkla ve martin Valen markalarının reklam yüzü olmuştur. Türkiye’nin birçok ilinde gösteriler yapan sporcu aynı zamanda ülkenin farklı noktalarında kaykay pistleri açılmasını sağlamıştır.

Bu sayede Türk gençlerinin paten, kaykay gibi sporlara ilgisinin artmasını sağlayarak yeni sporcular yetişmesine katkıda bulunmuştur. Antalya’da dünyaca ünlü birçok otelde şovlar düzenlemiştir. Özellikle bu şovlardan birinde yaptığı double backflip hareketi Türkiye’de ilk olmuştur ve yoğun ilgi görmüştür. Aktif olarak kariyerine devam ediyor ve yurtdışında düzenlenen müsabakalarda ülkesini temsil etmek istiyor.

İlker Aydilek Instagram Hesabı:

https://www.instagram.com/ilkeraydilekk/

Videoları:

https://www.instagram.com/p/BGEeulsmR_a/?utm_medium=copy_link

https://www.instagram.com/p/BbunXj6HFog/?utm_medium=copy_link

https://www.instagram.com/reel/CTfeUBLjON2/