İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Filistin Açıklamaları

featured

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan Filistin Vurgusu

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze için boykot paylaşımını alıntılayarak bir mesaj paylaştı. Altun, Türkiye’nin, Filistinlilerin haklarını savunmak ve her alanda yanlarında olmak için çalışmaya devam edeceğini vurguladı. Altun, “İsrail’in bu hukuk tanımaz tavrına son vermek için gereken her adımı kararlılıkla atacağız. Filistin tam özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelemiz sürecektir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gazze’ye Destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan da sosyal medya hesabından Gazze için videolu bir paylaşımda bulundu. Erdoğan, paylaşımında, “Sesimizle, sözümüzle, dualarımızla, insani yardımlarımızla, elimizdeki tüm imkânlarla Gazze’nin, Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Onların asil ve onurlu direnişine her zaman destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Altun ve Erdoğan’ın yapılan açıklamalarıyla Türkiye’nin Filistin halkının yanında yer aldığı ve İsrail’in uygulamalarına karşı kararlı bir duruş sergilemeye devam edeceği vurgulanmış oldu. Filistin meselesine ilişkin Türkiye’nin destekçisi olmaya devam edeceği belirtilirken, Filistinlilerin özgürlük mücadelesine destek verileceği ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un açıklamaları, Türkiye’nin Filistin’e yönelik tutumunda net bir duruş sergilediğini gösterdi.