İçişleri Bakanı, Türk Ordusuna Hakaret Eden Şüphelilerin Yakalandığını Duyurdu

featured

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden Türk ordusuna ve askerlerine hakaret eden 4 kişiyi yakaladıklarını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesaplarında Türk ordusuna ve askerlerine hakaret eden 4 şüphelinin yakalandığını ve adli makamlara sevk edildiğini duyurmuştu. Yerlikaya, “Gereği yapıldı-2” notuyla paylaştığı mesajında 57 hesap hakkında da inceleme başlatıldığını aktardı.

Şüphelilere Yapılan Yakalama ve Sevk İşlemleri

Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda dijital platformlarda yayınlanmak üzere çekim yapan, Türk ordusu ve askerlerine karşı hakaret içeren söylemlerde bulunan B.T., S.Y.G., N.K. ve F.G. isimli şüpheliler yakalandı ve adli makamlara sevk edildi.

57 Hesap Hakkında İnceleme Başlatıldı

Emniyet ve Jandarma Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları tarafından, Türk ordusuna dil uzatan ve hakaret eden 57 hesap hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi. Bu hesaplarda kahraman ordumuza ve askerlerimize karşı yapılan hakaretler ve terörü öven paylaşımlar yer alıyor.

Türk Ordusuna Hakaret Eden Kişi Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yaptığı açıklamaya göre, Türk ordusuna hakaret eden kişi yakalanmış durumda. Bu yakalama, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve askerlerimize yönelik saygısızlık yapmanın ciddi sonuçları olduğunu gösteriyor.